Windows vista: internet nie działa, lan działa


(Dongregorio) #1

Witam.

Mam laptopa HP z vistą i następujący problem, otóż po odinstalowaniu NIS 2008 mam problem z nawiązaniem połączenia z internetem poprzez przewodową kartę sieciową. Tzn. Internet poprzez Wi-fi dziła, LAN też ale neta z kabla za nic nie mogę zassać. Reinstalacja sterowników do karty sieciowej nic nie dała, opcja napraw też, przywrócenie systemu z punktu przywracania też bez skutku. Nie wiem czy Norton miał jakieś pliki w kwarantannie, których brak powodował by taki stan rzeczy. Reinstalować systemu póki co nie planowałem bo to ostateczność.

Byłbym wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.


(Pokipol2254) #2

Miałem podobny problem do Twojego, poprostu ja miałem problemu z łączem bezprzewodowym. Zmień AntyVirusa :slight_smile: :wink:


(Dongregorio) #3

OK. tylko, że problem wystąpił dopiero po odinstalowaniu. Obecnie mam KIS (wymogi firmy :slight_smile: )


(Semtex) #4

Sprawdź czy nie zostało coś po NIS,w jaki sposób odinstalowałeś stary pakiet?Usunąłeś usługę Norton Live Update ?? Bo jak dobrze pamiętam to nawet po deinstalacji pakietu NIS 2008 pozostawała wymieniona usługa,może się "gryźć" z KIS.


(Dongregorio) #5

Nic nie zostało po NIS, a net nie działał jeszcze przed instalacją KIS.


(HeHe_--) #6

weź zainstaluj nortona ponownie i usuń go tym

http://www.dobreprogramy.pl/Norton-Remo ... 12812.html


(Dongregorio) #7

@Hehe_ właśnie tym odinstalowałem na początku.

Może jakieś inne sugestie :slight_smile:


(HeHe_--) #8

usuń KISa przeczyść rejestr i dysk

jak nie pomoże to revo uninstall tym usuń nortona oczywiście go instalując

jak nie pomoże to kontakt z pomocą techniczną nortona


(Dongregorio) #9

OK zobaczymy. Thnx