Windows Vista polish language pack

Witam wszystkich, tak jak w temacie poszukuje paczki spolszczajacej do windows vista home premium.

podobno jedynie w wersji Ultimate jest mozliwosc sciagnieca jej poprzez update, wiec jesli by ktos byl w posiadaniu tej paczki, lub zna linka to bardzo prosze o kontakt :slight_smile:

Z gory dzieki! pozdrawiam

są pakiety ale polskiego nie ma

nie ma polskiego w pakietach interfejsu, ale jest polski w ogolnych spolszczeniach :co: nie bardzo to rozumiem

Przeciez jest polska wersja Visty wiec czemu mialo by nie byc polish language pack :clever: tak czy siak dzieki za odpowiedz, moze ktos jeszcze pomoze :slight_smile:

Ponieważ Microsoft nie wydał jeszcze oficjalnie paczki spolszczającej Vistę. Polska wersja Visty jest dostępna tylko jako cały system :slight_smile: Ale za jakiś czas pojawi się pewnie i jako paczka.

okey, wiec bede sie staral skontaktowac z microsoftem o przeslanie polskiej wersji, mam nadzieje ze nie beda robic problemow w tej kwestii

mam kod licencyjny i jeszcze jakies numery seryjne

Fragment oficjalne zapowiedzi:

We intend to ship Windows DreamScene and the remaining 20 Language Packs by the end of the summer.

Kliknij, aby otworzyć okno Opcje regionalne i językowe.

Kliknij kartę Klawiatury i języki.

W obszarze Język wyświetlania kliknij przycisk Zainstaluj/odinstaluj

języki, a następnie postępuj zgodnie z wyświetlanymi instrukcjami. Jeśli

zostanie wyświetlony monit o hasło administratora lub potwierdzenie, wpisz

hasło lub potwierdź.

Sekcja Język wyświetlania będzie widoczna, jeśli już zainstalowano

dodatek LIP lub posiadana wersja systemu Windows obsługuje wielojęzyczny

interfejs. Dodatki MUI są dostępne tylko dla systemów Windows Vista Ultimate

i Windows Vista Enterprise.

Po zainstalowaniu obsługi języka wyświetlania trzeba ustawić komputer, aby

go używał.

Dodatek Language Interface Pack (LIP) do systemu Windows Vista. Dodatki LIP

do systemu Windows Vista zawierają przetłumaczoną wersję najczęściej

używanych obszarów interfejsu użytkownika. Dodatki LIP są dostępne

bezpłatnie do pobrania z witryny sieci Web firmy Microsoft

http://www.microsoft.com/industry/gover … guages….

Większość dodatków LIP może być instalowana i używana na dowolnej edycji

systemu Windows Vista. Ponieważ niecały interfejs użytkownika jest

przetłumaczony, dodatki LIP wymagają przynajmniej jednego języka

nadrzędnego. Części interfejsu użytkownika, które nie zostały przetłumaczone

na język dodatku LIP, są wyświetlane w języku nadrzędnym. Podczas pobierania

dodatku LIP podawane są jego wymagania dotyczące języka nadrzędnego. Dodatek

języka nadrzędnego musi zostać zainstalowany przed dodatkiem LIP.

http://windowshelp.microsoft.com/Window … c1033.mspx

ehh niestety nie ma w LIP polskiego jezyka

http://www.microsoft.com/industry/publi … fault.aspx

musze liczyc na to co napisal osator , lub gdy wroce do kraju postaram sie od microsoftu o przyslanie windowsa z polskim interfejsem

Piotr P. nie powinienem miec chyba z tym problemow?

Witam. Dołączę się do tego wątku, ponieważ chciałbym spolszczyć vistę basic…

Naszukałem się po różnych forach w internecie na ten temat, ale nic nie wynalazłem. Wszędzie się pisze o Language Interface Pack (LIP), ale co z tego, jak to zwykle bywa, jest we wszystkich językach, tylko nie w polskim…

Może ktoś wie jak na dzień dzisiejszy można zmienić język angielski na polski w viście basic ?

Z góry dzięki za podpowiedzi.

ja zrobilem tak

Zerknij na to…

http://www.microsoft.com/communities/ne … &sloc=&p=1

podobno polski dodatek już jest od jakiegoś czasu…

Niby jest tutaj http://itcode.pl/?p=206 tak jak podano wyżej, ściągnąłem, ale jak to zinstalować…???

dałem opis u mnie sie zainstalowało :slight_smile:

Witam, to mój pierwszy post :slight_smile:

lukaszszczecin, twoja porada wydaje się być dobra, bo mam podobny problem co autor tematu. Przywiozłem sobie laptopa ze stanów, no i chciałbym żeby system (vista home premium) był po polsku. Zrobiłem według twoich porad, jednak gdy uruchamiam instalator języka, ukazuje się “The total number of languages allowed on this computer has been reached” w związku z czym nie mogę zainstalować polskiego. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić? Byłbym bardzo wdzięczny! !!

Dzięki z góry i pozdrawiam.

(Za porady w stylu: kup polską wersję systemu, dziękuję)

bo ta porada działa tylko na vista ultima na premium nic nie zrobisz . a jaki masz laptop dell hp czy inny

Laptop mam Sony Vaio, który kupiłem w stanach tydzień temu.

Kurde to poracha, bo niby mógłbym odżałować te 250zł na XP (który mi odpowiada bardziej niż vista), ale nie mam płyt z oprogramowaniem do tego kompa, a jest w nim sporo fajnych rzeczy od Sony, zainstalowany Office (kolejne 150zł jakbym chciał wgrać od nowa system) i ogólnie boję się że skopałbym konfigurację tego kompa, bo teraz śmiga pięknie. Poza tym są na nim przyklejone naklejki świadczące o oryginalności systemu, od spodu jest też naklejka z serialem. Szkoda by mi było go formatować po prostu.

Nie ma żadnej możliwości żeby na home premium wgrać ten dodatkowy język? Nie wiem, wywalić ten angielski i wgrać polski?

Dzięki za zainteresowanie moim problemem.

Ja mam podobny problem. Posiadam windows home premium i mam jezyk angielski. Kupiłem laptopa dell xps 1530 z Wielkiej Brytanii. Znaczy kupiłem od kolesia który go stamtąd sprowadził. NA początku jednak miałem język polski, ale musiałem sformatować dysk i zrobić reinstalke systemu. Nie zgrałem niestety na płytę danych z recovery. Czy jest jakiś sposób żebym mail przywrócony jeżyk polski?? Dlaczego miałem w ogóle windows viste po polsku skoro na płytce miałem wersje angielska?? Sprawdzałem na stronie microsoftu i tak jak już ktoś wspomniał nie ma dodatku LIP w języku polskim. Z góry dzięki za pomoc.

na dell mam sposób ja pożyczyłem viste home premium pl oem dell od kolesia i zainstalowałem na laptopie podczas instalacji nawet nie prosił mnie o klucz i aktywacje przeszedł pomyślnie . tyko pamiętaj musi być koniecznie wersja dell i nie wiem czy takie coś jest do końca legalne

No ale to się chyba wiąże z formatem z tego co zrozumiałem. A ja chciałbym formata uniknąć, straszna kaszana z tą angielską vistą. Język znam, ale jak ustawiałem sobie sieć w domu i musiałem przejrzeć pomoc w Viście to niestety nie było to przyjemne. Vista sama z siebie jest mi raczej obca. No cóż będę się musiał z tym pogodzić chyba. Sądzicie że wypuszczą LIP dla home premium?

EDIT: Znalazłem taką stronę, wszystko wygląda pięknie, wszystkie programy i lang packi są do pobrania: http://www.mydigitallife.info/2008/03/0 … c-edition/

W tym program, który wymusza w home premium (i każdej innej Viście zresztą) intalację MUI.

Problem polega na tym, że z moim skillem skończyło się to wywaleniem języka podstawowego i BSOD na starcie systemu, i do 1 w nocy w panice próbowałem przywrócić laptopa do poprzedniego stanu co mi się na szczęście udało.

Ja już kończę z próbami spolszczenia Vist’y, bo jestem chyba za głupi żeby tego dokonać, polecam za to bardziej rozgarniętym osobom tą stronę bo to na pewno działa.