Windows Vista problem z internetem - działa tylko na bezprzepowodym internecie

Mam taki problem otóż jakiś czas temu na tym samym kompie działał internet przewodowy, ale coś zaczęło się psuć i teraz nie działa ten przewodowy(rj-45) dodam, że bezprzewodowy np. z orange działa na usb. W tym komputerze jest jeszcze karta wifi to jest komputer stacjonarny więc ściągnąłem sterowniki do karty tp-link na wi-fi i z siecią się połączył, ale internetu nie ma nie mogę nawet spingować ip komputera z tej samej sieci

Daje parametry kart sieciowych

TP-LINK 11/b Wireles Adapter

Via Rhine II Compatible fast Ethernet Adapter (to jest karta zintegrowana z płytą główną.)

tomi001 , zapoznaj się, proszę, z tym tematem i stroną, a następnie - korzystając z przycisku Edytuj (na dole pierwszego posta po prawej stronie) i opcji Użyj pełnego edytora - popraw tytuł wątku tak, by mówił konkretnie o problemie. Poprawnie zatytułowany wątek zwiększa szansę na uzyskanie szybkiej pomocy. Zignorowanie tej prośby będzie skutkować przeniesieniem tematu do kosza.

Pozdrawiam,

Dimatheus

Sprawdź ustawienia każdego połączenia sieciowego, z którym jest problem.

A teraz dodatkowo ten komputer się sprzętowo zawiesza co jakiś czas zauważyłem to po instalacji tych sterowników.

Skąd masz internet, jaki masz sprzęt sieciowy (router).

Odinstaluj TP-LINK Wireless Configuration Utility.