Witam. Ostatnio znalazłem stary komputer z 2007 który ma zainstalowanego Windows Vista Home Basic x86 (tak przynajmniej wywnioskowałem po specyfikacji). Problemem jest to, że system uruchamia się tylko w trybie awaryjnym. Mimo klikania F8 i wybierania uruchom normalnie, nic. Co prawda zainstalowałem na nim nowszego Windows 8.1, jednak na Viście prawdopodobnie znajdują się stare zdjęcia, filmy etc. Pamiętam że prawdopodobnie przeze mnie (jak miałem 4 latka) zepsułem go. Dziś próbowałem go naprawić przez opcję “Napraw Komputer” ale dalej nic. Mam nadzieję, że ktoś mi w tym pomoże, żeby Vista normalnie działała
Trudno powiedzieć jak to naprawić, skoro nie wiadomo co zepsułeś. Prawdopodobnie nie warto, lepiej postawić system od nowa. A zdjęcia i filmy i całą resztę możesz skopiować na pendrive w trybie awaryjnym.
z tym co zawsze było ciężko
Po Service Packu 2 Vista działała w miarę rześko. Ale mało kto tym się przejął bo równocześnie pojawił się Win7
Jeśli zainstalowałeś na nim Windows 8.1 i masz przy uruchamianiu wybór pomiędzy tymi dwoma systemami, to najprawdopodobniej wszystko na nim nadal jest i jest dostępne z tego nowego systemu. Musisz tylko z konta administratora (w Windows 8.1) wejść w katalog Users i wyszukać tam to, co potrzebujesz.
Plus w jakichś innych katalogach, o ile ktoś je pozakładał.
Zrób to na odwrót.