Czesć! Moi drodzy mam problem z którym nie potrafię
sobie poradzić
Po zaktualizowaniu win do najnowszej wersji 24 H 2 nie mogę uruchomić żadnej gry,gdyż pojawia się taki komunikat:
jak klikam z pliku setup…
uzyłem komend sfc scannow oraz ```
Dism /online /cleanup-image /restorehealt
win niby cos naprawia robie restart ale nie pomaga ( po zastosowaniu 1 szej komendy
Nawet przeinstalowałem system, ale dalej to samo
Moi drodzy bardzo dziekuje za odpowiedzi, ale wyglada na to iż sobie poradziłem…te gry to były otwierane poprzez emulator napedów , w tym przypadku power iso i podczas emulacji wywalało ten komunikat… ( a ja zatrybiłem zbyt pózno)
tzn,odinstalowałem power isoa na jego miejsce zainstalowałem virtua clone drive… i wyglada ze wszystko działa.Jeszcze raz dziękuje za pomoc
Jako kolejny napęd, wykorzystując PowerShell, dla obrazu iso na dysku d:, który jest w katalogu „Windows ISO”: Mount-DiskImage -ImagePath "d:\ISO\Windows ISO\Program do zamontowania.iso"
Tak, dla autora podałeś prostszą opcję. I zresztą prostszą w większości przypadków. Ale nie tylko autor tego wątku czyta odpowiedzi, wiele osób zapewne nie zna polecenia PS Mount-DiskImage, a ono umożliwia parę rzeczy więcej.
A poza tym dzięki niemu można np. w jednym miejscu (np. folder na pulpicie) umieścić skrypty do wszystkich ISO, czy VHD, być może rozsianych na wielu dyskach i partycjach. Myślę, że warto mówić o innych możliwościach, a nie tylko takich, na jakie pozwala lewy klawisz myszki.
A może zamiast pałować się ze skryptami do ISO czy VHD (ja mam ich ok 30) użyć jakiegoś małego programiku do montażu i demontażu np. ImDisk posiadający jeszcze kilka dodatkowych opcji np. RAMDisk. Chyba właśnie m.in. dlatego wymyślono Windows.
To nie jest dowód. Weź pod uwagę, że taki WinRAR też jest pobierany 74 miliardy razy dziennie, mimo że obecnie potrzebuje go <2% użytkowników. To, że ludzie nie potrafią używać komputerów, które posiadają, nie znaczy że to oprogramowanie jest aż tak potrzebne - niestety