to będę mógł z niego w pełni legalnie korzystać na innym moim komputerze (jeżeli nie będzie zawierał elementów które dostanę wraz z tym OS), będzie to zgodne z licencją?
nie wyraziłem się jednoznacznie chodziło mi że na jednym z tych (przecież każdy wie że to licencja na 1 stanowisko - no chyba że nie każdy), i czy może to być ALBO laptop ALBO stacjonarka byle od wujka Della.
Owszem, instaluje si e na każdym, ale nie znam nikogo kto by to kupił i klucz z naklejki pasował by mu do Systemu - jedyny przypadek to znam, ktoś miał komputer DELLa i mu poszło…
Ta naklejka jest odklejona z jakegoś komputera i przeklriona na książeczkę - ponatto sciera się z niej nadruk z kluczem - prawdopodobnie to orginalne naklejki z naniesionym kluczem z generatora czy coś, z ORYGINALNYCH naklejek nie spotkałem sie by scierał si e napis
Może i tak, ale microsoft nie chce aktywowoać tych windowsów i nie chce udzielać dla nich wsparcia technicznego - odsyła do DELLa
Nie daje się - mnie i znajomym się ie udało
Niestety brak kontaktu ze sprzedającym - nie odpowiada na maile, więc nie pomaga przy aktywacji, nie wymiania produktu na inny (mnie nie wymienil)
Konfiguracja tego komputera to absolutne minimum dla Xpka, pomijam fakt że nikt kto u tego pana kupil Winde na oczy tego nie widział - przychodzi mała kaperta (nawet nie A4) z płyta i ksiązeczxką.
Widzisz już sam zaprzeczasz legalności tego systemu - Skoro on pochodzi z używanego komputera to jak naklejka może być nie zrywana. - Nie pamiętam czy naklejka była w środku czy na zewnątrz, ale nosiła ślady odklejania i przyklejania.
Naprawdę nie warto tego kupować , jest prawdziwy wysyp tych Windowsów czy to nie podejrzane? W dodatku po takim oświadczeniu ze strony MicroSoft? Naprawdę nie dajcie się nabrać.
ORYGINALNY OEM wygląda mniej więcej tak (wersja PRO dlatego taka droga) ale znakiem chrakterystycznym jest holograficzny (błyszczący) wierzch płyty instalacyjnej.
Z drugiej strony, zgodnie z powiedzeniem “co 8 sekund rodzi się frajer” - ja już się niestety zaliczam a Wy - jak chcecie, 100% legalny Windows kosztuje 300 złotych - więc według mnie nie warto ryzykować