mam doś irytujący problem, po przeszukaniu google i wypóbowaniu porad tam znaleznionych postanowiłam napisać tu. Mianowicie jakić czas temu miałam formatowany komputer. I obcenie jak podłącze głośniki Creative 2.1 Inspire t3030 to nie słychać praktycznie basów. Pamiętam, że wcześniej miałam w Panelu Sterowania takiego “raczka” obecnie go nie mam. Głośniki są sprawne bo sprawdzałam na mp3 i basy grają aż miło.
Nadmienię tylko, że w menadzeże urządzeń wyskakuje znak zapytania przy magistrali zarządzania systemem. Laptop to toshiba satellie a110-334. Przy wcześniejszych formatowaniach komputera tego problemu nie miałam.
@xyzzyx w pilocie mam basy praktycznie na maksa ustawione
@stream już wcześniej miałam zainstalowane sterowniki i Virtual Sound, zainstalowałam jeszcze raz, może nowsza wersja i nadal to samo jak basów na lapku nie było tak i nie ma…
http://forum.dobreprogramy.pl/uzytkownik/101345-llindelou/-a sprawdź z innego źródła czy wogóle subwoofer pracuje. Odłącz kabel sygnałowy od laptopa(minijack 3.5mm?), podłacz go do smartfona i puść muzykę. Jeżeli basów dalej nie będzie, wina będzie po stronie zestawu głośnikowego.
Zadziwiające. Nie znam przypadku aby z sygnału audio w komputerze , była wycinana częśc pasma bo po co. Mogę jeszcze tylko (na ten czas) zasugerować sprawdzanie na różnych odtwarzaczach-WinAmp, WMP, GoomPlayer.