Witam, chciałbym się dowiedzieć/uzyskać pomoc w kwestii zakupu nowego Win Xp Prof z allegro. Czy zakup i instalacja na moim komputerze np. tego systemu ( http://allegro.pl/item400426984_windows … _fvat.html ) będzie w pełni legalna?
Jak poprawnie zinterpretować ten zapis:
" Program sprzedawany jest z komputerem badz jego elementem (zgodnym z licencja OEM) z jakim zostal wczesniej zakupiony
(w tym wypadku z niesprawna myszka ps2) "
Możecie polecić jakiegoś uczciwego sprzedawcę ?
Czytałem że zakup win xp z allegro w wersji oem z dedykacją na komputery dell jest legalna ale intalacja takiego systemu na innym komputerze już nie (cena takiego win jest kusząca), czy jest to prawdą?
no własnie ale wyraźnie na opakowaniu win xp jest zaznaczone że do sprzedaży wyłacznie z komputerami firmy dell - a na aukcji (nie tej którą podałem wczesniej) kupujemy nowy system bez komputera.
nie che kupić systemu za 100zł i potem okaże się że i tak jest on nielegalny
impassive , Jesli jeszcze raz będzie wprowadzał użytkowników w błąd swoimi prywatnymi interpretacjami tego jest legalne a co nie, to Twoja kolekcja ostrzeżeń gwałtownie wzrośnie. Twój post leci do kosza.
conrado , System Windows dedykowany do komputerów DELL nie może być (zgodnie z zapisamii licencji) instalowany na komputerze innym niż DELL.
omg zaki16 - jeżeli bym chciał (a nigdy nie będe chciał) viste to bym się zapytał o ten system. używam linuksa ale potrzebuję win xp - legalnego - dlatego proszę o pomoc. niechcę wydawać 300zł za system którego jestem zmuszony używac stąd pytanie o legalność win za 100zł/200zł