Mój problem jest nastepujacy.Pewnego razu podczas pracy na komputerze po wielokrotnym nacisnieciu klawisza SHIFT wyrzuciło mnie do pulpitu,poczym znów do programu.Niestety po powrocie miałem czarny ekran.Zrestartowałem komputer i logo mojej płyty głownej było niewyrazne.Po załadowaniu sie systemu,mój ekran zaczoł migac.2 sekundy normalnie i zmienił sie na czarno,po 3 sekundach normalnie i tak w koło macieju… Przeinstalowalem system i po wyswietleniu sie pulpitu mam najmniejsza rozdzielczosc tj. 640x480 i 4 bity! :o .Po zainstalowaniu Service Packa 2 i najnowszych sterowników do mojej karty graficznej zaczyna mi migac ekran po załadowaniu systemu.Niewiem co może to powodować.
Miałem GF6200. Właśnie po 2 latach zaczęła się przegrzewać i objawy były podobne. U mnie po wymiany pasty pod radiatorem problem znikł. Jak masz wersje pasywną, to odkręć bok obudowy i powiej na kartę jakimś domowym wentylatorem, ja tak robiłem jak czekałem aż pasta dojdzie pocztą i działało
To nie zmienia faktu, że nie mogła się uszkodzić. Znam nawet takie przypadki, że części komputerowe potrafiły się po roku uszkodzić. Spróbuj włożyć inną kartę graficzną, wgraj do niej sterownik i się przekonasz czy to jej wina, czy nie.
– Dodane mniej niż minutę temu –
Ta, i przy okazji zostanie zakłócony obieg powietrza w obudowie…