Cześć ! Mam Duży problem nie dawno mialem formata i moim probleme jest to ze pisze ze mam malo mijesca na dysku D , zaznaczylem all co jest na dysku i pisze ze to wazy 5,42 gb , wolne 6.56 gb , calkowity rozmiar 19 gb ! Wychodzi kolo calkowitego rozmiaru 12 gb a gdzie reszta ?
arex1995 , to jest normalne, zawsze jest tak, że dysk jest mniejszy, niż jest podane na etykiecie. Ja np. z dyskiem 250gb mam tak, że na naklejce pisze 250gb, a jakiego programu do partycjonowania nie włączyłbym, to pisze, że ten dysk ma pojemność 235gb, tak więc jest to normalne.
Co ma wspólnego etykieta dysku i jego rzeczywista pojemność (zawsze 93.1% * pojemność handlowa wskazywana przez etykietę), z rozmiarem partycji oznaczonej literą D na dysku :?:
Zakładając, że kolega ma 2 różne dyski: Czy widziałeś kiedyś w sprzedaży dysk o pojemności 19 GB?
Nawet jeśli: To co pokazuje Windows to ta mniejsza z tych wartości
Poza tym: 19 GB * 93.1 % = 17,7 GB (to trochę więcej niż 12 GB)
Uzupełniając powyższy post
Jeszcze folder Recycler - może zawierać pliki znajdujące się w koszu przed formatowaniem - też może tam być kilka GB (oczywiście folder ukryty)
mam 1 Dysk , dziele kompa z linuxem , ale sa osobne partycje , foramta mialem z micha temu i tak nie bylo tylko od jakiegos czasu , kolega mowi ze mam wirusa ktory tak z tym miejscem wkreca i podaje falszywe dane , sam nie wiem co robic , ;