Windows XP nie można otworzyć pliku [PILNE]!

Witam, zainstalowałem jakieś 2 dni temu oryginalny windows xp (jak wiadomo z płytki) sp2 instalacja przebiegła pomyślnie, na płycie miałem jedynie sterowniki do karty graficznej i to tyle, jak wiadomo potrzebne mi były sterowniki do karty graficznej ethernet, okazało się, że nie mogę otworzyć tego pliku, pomyślałem ze nie ma winrara poszedłem znowu do kolegi żeby ściągnąć tego winrara wróciłem do chaty a tu nie mogę zainstalować ponieważ pojawiało się czarne okienko na nie cała sekundę z napisem coś tam exe 1 i tak samo było ze sterownikami do relatek hd. proszę o pilną pomoc ! Moja mama się wkurza bo nie można wejść na neta i w ogóle z góry dziękuje za pomoc :smiley:

Cześć

Więc sterowniki do karty graficznej miałeś czy nie? Sterownik do karty sieciowej posiadasz? Sterowniki do chipsetu zainstalowałeś?

Masz komputer stacjonarny czy laptop? Jeżeli masz komputer stacjonarny podaj jaką masz płytę główną, jeżeli masz laptopa - podaj dokładny model.

Jakiego pliku?

Zainstaluj najpierw SP3:

http://www.dobreprogramy.pl/Windows-XP-Service-Pack,Program,Windows,12243.html

oraz inne aktualizacje z Windows Update.

brysiak Posiadam tylko i wyłącznie sterowniki do karty graficznej, do chipsetu nic zero. Posiadam PC-ta. Żadnego pliku, tzn. np jak zgrałem na pena sterowniki do karty dźwiękowej, to nie mogłem otworzyć tego pliku. Eddie bardzo chętnie, tylko, że nie mam sterowników do karty dźwiękowej i byłbym wdzięczny gdybyście podali mi link, do chipsetu itd. a ty piotr ********

przed instalacją systemu najlepiej zrobić backup, czyli kopię zapasową sterowników na przyszłość zrób to programem Double driver ja zawsze tak robię , a jeśli pada system to mam masę sterowników na płycie zrobiony obraz iso możesz pobrać stąd http://chomikuj.pl/Darek0412 na stronie głównej Drivers Pack XP tam napewno będą sterowniki do twojej płyty , ja nigdy nie miałem z tym problemu , napisałeś jeszcze że nie możesz otworzyć tego pliku ,nie bardzo rozumiem ale wydaje mi się że nie jest to instalka exe czy tak ? jeśli tak jest to może musisz nakierować na instalację sterownika przez menadzera urządzeń , pozdrawiam .

Dodane 17.03.2013 (N) 22:13