Windows XP + Office 2007 - archiwizacja dokumentów

Witam posiadam, na komputerze stacjonarnym XP’ka i Office 2007 - oba oryginalne. Chciałbym aby każdy plik (doc, docx, xml, xmlx - innych nie używam) był automatycznie archiwizowany w jakimś serwisie internetowym oprócz tego, że zostaje na dysku. Myślałem o czymś takim. Pliki zapisuję albo w moich dokumentach albo na pulpicie (lub jakimś folderze na pulpicie). I chciałbym aby każdy z nowych plików zapisanych był automatycznie kopiowany do innego folderu (gdzieś na dysku) i ten folder byłby synchronizowany z Dropboxem i pliki by się tam umieszczały. Czy znacie jakiś sposób jak to wykonać? Albo może macie jakąś inną propozycję? Widziałem w Office możliwość zapisywania plików w internetowym serwisie Microsoftu. Ale chyba nie ma możliwości aby sam automatycznie zapisywał tam pliki nawet jak wybierze się zapis plików na dysku.

Dzięki za pomoc.

Zainstaluj sobie np. program Norton Ghost, albo Acronis True Image, one mają możliwość zaplanowania kopi zapasowej. Oba programy są co prawda płatne, ale można je przetestować przez 30 dni i potem ewentualnie wykupić licencję, bo licencja na jeden jak i drugi program nie jest wcale aż tak droga…

Hmm nie koniecznie o to mi chodziło. Chodziło mi o to aby dokumenty były przechowywane w chmurze a nie tylko na komputerze/płytach. I tym samym żebym mógł mieć do nich dostęp z innych miejsc.