Zobacz to
Czy coś takiego jest legalne? Czy jeżeli kupię sobie taki system to nie będę miał potem jakichś kłopotów??
Jeśli kupisz go razem z komputerem Dell, to najmniejszych.
judy
(judy)
15 Kwiecień 2006 06:22
Chyba że, komputer kradziony
Monczkin
(Monczkin)
15 Kwiecień 2006 08:06
Czego nie rozumiesz ??
OEM (ang. Original Equipment Manufacturer) - organizacja sprzedająca produkty wytworzone przez inne firmy; termin jest mylący, gdyż OEM nie jest wytwórcą, lecz sprzedawcą sprzętu dla użytkownika końcowego, choć zdarza się niekiedy, że jest jego projektantem. W większości przypadków OEM nie dodaje wartości do wyposażenia, a jedynie znakuje je własnym logo. Nazwa OEM jest umieszczana na urządzeniach przez wytwórcę, na mocy zawartej umowy. Niekiedy OEM dodaje wartość do produktu, łącząc np. sprzęt i oprogramowanie w gotowe systemy (zobacz też: Value Added Reseller). Istnieją liczne firmy specjalizujące się w produkcji na rzecz OEM i nigdy nie sprzedające produktów pod własną marką - są to tzw. producenci kontraktowi. Niektóre firmy zajmują się zarówno produkcją, jak i działalnością typu OEM. Nazwa OEM jest też stosowana w odniesieniu do producentów komputerów osobistych, gdy sprzedają je razem z oprogramowaniem będącym standardowym wyposażeniem. Takim oprogramowaniem może być system operacyjny MS Windows, a także, często, oprogramowanie biurowe dla firm, jak Microsoft Office, lub dla biura domowego, jak Microsoft Works.
http://pl.wikipedia.org/wiki/OEM
Ale systemu można używać chyba tylko na komputerach Dell’a i gość sprzeda chyba tylko z tym ikompami ten system tak??
dedgreg
(Gde)
15 Kwiecień 2006 09:06
A mnie się to w ogóle nie podoba. 299 zeta za kompa marki DELL i WIN Xp PRO??? Takich rzeczy to nawet w Erze nie ma!! Do tego koszt przesyłki 10. Ciekawe z jakiego TIR-a to wypadło. Ja bym w każdym razie nie ryzykował.
No na jednych aukcjach sprzedają razem z komputerem, na innych “z tym, z czym zostały kupione” Czyli koleś np. srzeda Ci jakiś spalony RAM
system
(system)
15 Kwiecień 2006 10:10
może nie za jasno to napisałem ,
ale gość sprzedaje sam system WinXpProOem
a na dole oświadcza że sprzedaje ten system wyłącznie z kompem
Nudziarz
(Krystian1991)
15 Kwiecień 2006 10:35
Może chodzi o to, że masz od niego kupić ten system+na innej jego aukcji komp Dell :D.