Windows XP problem z połączeniem do sieci WiFi

Na starym laptopie zainstalowałem świeży system win xp.
Z pendriv’a zainstalowałem sterowniki do audia, grafiki, wlan i lan.
Do wifi pojawiło mi się “narzędzie klienta Atheros”. Widzi sieci, łączy sie teoretycznie z nimi jednak z moją nie daje rady. Wyświetla komunikat że sieć jest poza zasięgiem… a ma full zielonych kresek.
W ustawieniach Połączenia sieci bezprzewodowej i zakładce Sieci bezprzewodowe zaznaczyłem "Użyj systemu Windows do konfiguracji ustawień sieci bezprzewodowej"
W sieciach preferowanych wyświetla mi jedną sieć jakieś “darmowe orange” z którą teoretycznie się łączy jednak nawet google.pl sie nie wczytuje.
Próbowałem dodaj w tych sieciach preferowanych moją sieć jednak nie działa. Nie mam już pomysłu. Szukałem w internecie i wszystko na nic.
Proszę o pomoc bo juz męcze sie z tym kolejną godzine. :confused:

Moga być potrzebna jakieś dane lapka więc piszę:
Benq Joybook A52
Karta sieciowa Atheros AR5006EG Wireless Network Adapter (taki sterownik wgrałem joybook_a52e_wlan_em100_em200)

Nie wiem w sumie co jest istotne więc jak coś podać to proszę pisać

XP z którym service packiem? Jakie zabezpieczenia sieci?

XP SP2
Internet z Toya nie wiem co podać z tymi zabezpieczeniami sieci

Normalnie po wciśnięciu odpowiedniej sieci powinno prosić o hasło do internetu a u mnie tylko wyskakuje ten bład

Zainstaluj SP3. Zabezpieczenia sieci to pewnie WPA2, a XP potrafił się z tym dogadać dopiero po SP3.

Ale przed ponownym zainstalowaniem windowsa też miałem sp2 i internet działał. Próbowałem też chwile pracować na linuxie i tam też wszytsko działało.
dobra zainstaluje SP3

[edit]
Po zainstalowaniu SP3 w ogóle nie wykrywa karty sieciowej …
zainstalowałem jeszcze raz sterowniki do karty, połączyło sie z siecią toya ale nie otwiera sie żadna strona internetowa. Uwierzytelnienie sieciowe WPA2-PSK (przy zmianie na inne nie łączyło sie z siecią)

Witam, A może “Konfiguracja zerowej sieci bezprzewodowej” jest to w usługach. A poza tym czy dobra godzina i data na zegarku Spruboj zainstalować Operę( wspiera XP ) Pozdrawiam

Niesamowite ale zainstalowanie Opery pomogło 0.o (oczywiście pod 32bit xp)
Nie znalazłem w opcjach tej “konfiguracji zerowej sieci bezprzewodowej”

mam jeszcze jeden problem. Nie wiem dlaczego nie wchodzi mi polski znak ć natomiast wszystkie inne ąężźł działają… Wg mnie bardzo dziwne…

[edit]
Już rozkminiłem. Trzeba było wyłączyć hotkey w programie do karty graficznej (ATI RADEON XPRESS 200M Series)

Mam nadzieje że już więcej problemów z tym lapkiem nie będę miał.

Dziękuję wszystkim za wypowiedzi. Problem rozwiązany
Pozdrawiam :stuck_out_tongue_winking_eye: