Mam legalnie zakupionego Windowsa XP Home. Przy kolejnej instalacji wyskoczył mi komunikat że liczba aktywacji przy użyciu tego klucza została przekroczona.
Podejrzewam że ktoś spisał mój klucz i próbował zainstalować u siebie. Mam certyfikat autentyczności na obudowie kompa. Co mam zrobić i co mi będzie potrzebne (jakie dokumenty) by uzyskać nowy klucz ???
Ja na pewno aktywowałem 2 razy i pewnie ktoś za aktywował 3 raz. Problem polega na tym że nie mogę znaleźć paragonu zakupu. Poza tym mam wszystko. certyfikat, płytę , pudełko.
Zacznij od aktywacji telefonicznej, jeśli automat Ci jej odmówi - zainicjuj połączenie z konsultantem, oni żądają klucza, sprawdzają czy nie znajduje się na czarrnej liście M$ i podają nowy, wszystko odbywa się przez telefon, jak poproszą o jakieś info z paragonu to zadzwonisz później jeszcze raz, a póki co - może się okazać, że na połączeniu z automatem się skończy.
bzdura nie po trzech a po 19 aktywacjach. A poza tym jak zadzwonisz to babka zapyta się ciebie dlaczego przeprowadzasz aktywację i poprosi cię o numer licencji nie myl z numerem klucza , numer licencji jest poniżej klucza na nalepce.
tak jest przynajmniej przy xp pro ja ich zamęczałem średnio co 3 tygodnie od 4 lat aż w końcu zrobili tak że jak dzwonię na automat to aktywuje mnie bez problemu.