Mój problem wygląda tak: Zainstalowałem system XP SP3 wszystko szło ok do chwili jak chciałem zainstalować sterownik Realtek HD audio do karty dzwiękowej. Jest to zintegrowana karta na płycie Gigabyte, i wymaga ona XP z SP1/SP2. Wiedziałem o tym przed formatem ale byłem przekonany ze na dodatku SP3 sterownik poleci… niestety nie…
I takie jest moje pytanie… czy da się z tym coś zrobić bez wgrywania windy z SP1/2 bo niestety posiadam tylko ta z SP3?
No więc gdyby nie Twoje słowo “DEZAKTYWACJA” { wyłącz i wtedy odinstaluj } chyba nigdy bym do tego nie doszedł :PPP Dzięki Wielkie Ziom !
P.S Należy wyłączyć “Realtek High Definition Audio”, następnie odinstalować i ponownie zainstalować najnowszy sterownik Realtek.
Niby proste ale u mnie nawet po wyłaczeniu karty dalej nie moge odinstalowac starego sterownika bo wyskakuje monit :Nie mozna odinstalowac tego urzadzenia ponieważ może byc niezbedne przy uruchamianiu systemu. czy jakos tak
– Dodane 16.09.2009 (Śr) 12:19 –
Udało mi się nareszcie… poprostu zrobiłem ponownie formata i odrazu zainstalowałem podane przez ciebie stery