Witam mam pewien problem. Posiadam system WIndows XP z dodatkiem Service Pack 3 i nie posiadałem karty dźwiękowej wewnętrznej to kupiłem kartę dźwiękową zewnetrzną którą podłącza się do komputera poprzez usb. Niedawno miałem naprawiany komputer i może to głupie ale nie wiem czy posiadam karte dźwiękową wewnątrz nie interesowałem się tym do czasu gdy “USB AUDIO” (Zewnętrzna karta dźwiękowa) rozwaliła się i nie mam głosu :/. Włączając menadżera urządzeń widzę że jest jakieś “Realtek AC’97 Audio” dodam że nie ma przy nim żadnych wykrzykników a oto screen trochę niewyraźny ale widać to o co mi chodzi:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/af1 … f4a4.html#
Jak widać wydaje mi się że jest to karta dźwiękowa. W panelu sterowania też jest niby dźwięk oto screen też trochę nie wyraźny ale widać suwak.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c1a … a2e39.html
I rzecz w tym że nic nie słychać być może to kwestia sterowników nie wiem jeśli ktoś wie co mógłbym zrobić / jakie sterowniki pobrać to będę wdzięczny.
Cześć
Wydaje mi się że masz zintegrowaną kartę dzwiękową Realteka. Z tego co widzę brakuje ci m.in sterowników do chipsetu.
Pobierz program CPU-Z, sprawdź jaką masz płyte główną, wejdź na stronę producenta i pobierz odpowiednie sterowniki.
Nic nie rozumiem z tego programu.
Przy Chipset pisze mi: NVIDIA GeForce 6100
Przy Southbridge pisze mi: NVIDIA nForce 410/430MCP
Jakie mialbym sterowniki pobrać?
AMD Sempron 2800+ sie nazywa procesor.
Cześć
Model płyty odczytasz na zakładce Mainboard, w polu Manufacturer oraz Model.
Manufacturer: MSI
Model: MS-7228 2.0
Tak pisze więc gdzie musiał bym wejść ?
Cześć
Na stronę producenta płyty głównej czyli:
http://pl.msi.com/product/mb/K8NGM-V.ht … =Win7%2032
Następnie pobierz i zainstaluj sterowniki do chipsetu. Możesz także przeinstalować sterowniki do karty dzwiękowej.
W jednym nie działa link jest “No Found” sorry ale jestem w tym zielony
mógłbyś mi wysłać bezpośredniego linka do downloadu tego chipsetu ?
Okej pobieram zaraz zobaczymy co z tego wyjdzie 
Jeśli nie zadziała to jeśli mógłbyś podesłać też bezpośredniego linka do sterowników karty dźwiękowej to będe wdzięczny 
Cześć
Powyżej podałem ci link do sterowników do chipsetu, poniżej masz do karty dzwiękowej:
http://download1.msi.com/files/download … C97_MB.zip
Zainstalowałem tamten sterownik do chipsetu i dalej lipa nie slychać dźwięku
ale spróbuje jeszcze tych sterowników do karty może to pomoże.
Cześć
Żółte wykrzykniki w menadżerze urządzeń widoczne na zdjęciach zniknęły po instalacji sterowników do chipsetu?
Nie było żadnych wykrzykników… Teraz własnie pobrały mi się te sterowniki do dźwięku tamte usunąłem. sprawdze czy poskutkuje zaraz dam odpowiedź.
– Dodane 23.02.2013 (So) 16:39 –
Tamte żółte 2 wykrzykniki to co innego jest.
Cześć
Moim zdaniem tamte dwa żółte wykrzykniki powinny “zniknąć” po instalacji sterowników do chipsetu.
Zainstalowałem tamten sterownik do karty dźwiękowej jest suwak ale głosu nie słychać
podłączam do wszystkich wejsć (zielone,niebieskie,czerwone) i nic . Tamte 2 wykrzykniki to błąd USB tzn 2 usb są zepsute a do nich jest podłączone 2 rzeczy to nie jest związane z dźwiękiem. Więc co teraz mam zrobić ? suwak jest ale głosu nie ma 
Nie jestem pewien ale karta być może jest w komputerze ale z tyłu komputera jak mam 3 wejścia (zielone,niebieskie,czerwone) to tam jakby te wejscia prowadzi donikąd jakby nie były do niczego podłączone.
– Dodane 25.02.2013 (Pn) 16:38 –
Dzisiaj łudząc się że się uda odpalilem jeszcze raz jakiś inny program i tam o dziwo jest dźwięk w głośnikach gdy testuje. Włączając muzyke na komputerze też ją mam a na przykład gdy wchodzę na Youtube to nie ma tego dźwięku bądź w panelu sterowania jak mam suwak dźwięku to też nic nie słychać ten głos jest tak jakby częściowy i nie kumam o co chodzi. Dodam że jak odpalę jakąś grę to też jest dźwięk , dźwięku brakuje mi tylko na przeglądarce i na komputerze tzn jak klikam w foldery to powinien być dźwięk i np na skype jak chce zobaczyć czy jest to daje “start” i nic nie słychać to jest dziwne ;/