Czy ten akurat Windows będzie legalny ?? http://allegro.pl/item806138183_windows … f_vat.html bo on jest sprzedany razem z myszką która została kupiona przy zakupie windows-a ?? Ja wiem że są tematy podobne ale mi o tą aukcje akurat chodzi.Będe wdzięczny za każdą wypowiedź.
Bzdura, choćby z powodu ilości sztuk w sprzedaży (50 myszek w średnim stanie technicznym)
A tak poza tym jeżeli produkt będzie zgodny z zamieszczoną fotografią to wygląda on na oryginalny.
widać że płytki oryginalne… chociaż nie płytki najważniejsze ale oryginalny klucz czy licencja
Ryzyko jakieś zawsze jest gdy system na allegro kupujesz. Tylko się dobrze zastanów, bo potem można żałować.
Był taki czas że można było kupować OEM z nawet myszką ( sam kupiłem z klawiaturą ) ale teraz można bez niczego .
widziałem aukcję gdzie koleś sprzedaje płytki oryginalne z nero i rzekomo jest to oem i dołącza uszkodzony napęd dvd… łądna ściema jak dla mnie…
Kupno tego systemu na tej aukcji to nie jest dobra metoda na legalny Windows.
Przede wszystkim:
ZDJĘCIE pogladowe PRODUKTU
A co przyjdzie pocztą to już inna bajka…
zwłaszcza, że:
instrukcja obsługi (książeczka CZAS NA START) - brak .
Duże podejrzenia wzbudza zapis:
pomoc w aktywacji ,zwrot pieniedzy.
Czyli, że sprzedający przewiduje trudności w aktywacji…
No i jeszcze jedno:
Wygląda, ale 1. to co już pisałem wyżej
ZDJĘCIE pogladowe PRODUKTU
instrukcja obsługi (książeczka CZAS NA START) - brak .
No i oryginał nigdy nie jest dostarczany luzem, z widocznym kluczem produktu, bez pudełka!
Podsumowując: NIE KUPOWAĆ.
Poza tym na tym zdjęciu też ciężko zobaczyć czy to też nie są podróbki ale może być tak, że na zdjęciu jest wszystko oryginalne a jak pisał kolega wyżej pocztą możesz dostać Windows XP ale na taniej płycie CD-R podpisanej markerem. Takie rzeczy też się zdarzały Poza tym nie tyczy się to systemów, ile aukcji było fikcyjnych, zamawiali ludzie laptopy a dostali coś zupełnie innego lub nic nie dostali. Ogólnie uważam, że nie warto kupować na Allegro Windowsa zwłaszcza, że w wielu sklepach można jeszcze dostać Windowsa XP. Ostatnio nawet w jednym sklepie u mnie w mieście gość chciał sprzedać XP do sprzedawanego komputera (składaka) ale klientka powiedziała, że chce Vistę i później narzekał do innego pracownika, że mu XPki zalegają w sklepie
Pozdrawiam!