Windows7 i GG problem z zainstalowaniem

Witam,

Chciałem zainstalować GG na moim kompie ale niestety jest jakiś problem z który nie potrafię sobie poradzić.

Mianowicie wyskakuje komunikat :

Nie można znaleźć aparatu skryptu C:\Users\samsung\AppData\Local\Temp\nszE6D8.tmp\silent.vbs

Na forum jest podobny temat jednakże są podane trzy pliki które trzeba zainstalować ale pierwszy z nich prosi o jakąś lokalizację a ja pojęcia nie mam gdzie to zainstalować. Podpowiedzcie jak rozwiązać problem z GG.

Z góry dzięki.

foorest1 ,

Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.

Coś masz w systemie z poprzedniego gg, po jakimś crashu gg, że się odwołuje. Moim zdaniem pomóc może tylko deinstalacja gadu i wyszukanie wszystkich resztek, oraz wpisów po nim. Geek uninstaller portable szybko odinstaluje gg i wszystkie powiązane wpisy, nawet wymusi. Wyszukanie resztek po poprzednich instalacjach jest istotne, bo jest zdaje się, błędna ścieżka, a to ładnie czyści JetClean z DP. Spisz kontakty i heja.

Wejdź na dysk C i wszystkie foldery itp związane z GG usuwaj ręcznie

Wchodź i sprawdź typowe lokalizacje dla GG, jest ich chyba ze 3 na dysku C

Dodatkowo wyczyść kompa i rejestr Ccleaner

Pojęcia nie mam jak i gdzie szukać tych plików. Podpowiecie?

Najpierw odinstaluj wszystkie wersje wcześniejsze gg na kompie. Albo przez system albo dobrym programem Revo uninstaller.

Potem,

C:\Program Files i tutaj usun folder GG lub Gadu-Gadu.

Potem jeszcze przeczyść rejestr programem CCleaner. Potem reset kompa.

No i teraz spróbuj jeszcze raz zainstalować GG

No tak tyle że gg w ogóle się nie zainstalowało. Nie było żadnej poprzedniej wersji… Porostu nie mogę go zainstalować.

Wpierw spróbuj zapisany na dysku instalator gg uruchomić jako administrator. Gdy to nic nie da, to sprawdź tym programem: http://www.programs.pl/program,827,RegCure.html