Windows7 STOP 0x0000007A


(Proogi) #1

Witam, mam na laptopie zainstalowaną 7-ke i od pewnego czasu mam problem z BlueScreen'em (0x0000007A). Znalazłem to:

http://support.microsoft.com/kb/977178/en-us#top

ale mój dysk nie jest terabajtowy, a po drugie nie mogę wypatrzyć na stronie MS żadnej łatki.

Wykonałem już chkdsk /f/r Znalazło 3 zepsute klastry na dysku, zastępując je, ale problem nadal występuje.

Tu informacje z HD Tune Pro

HD Tune Pro: Hitachi HTS542516K9SA00 Health


ID Current Worst ThresholdData Status   

(01) Raw Read Error Rate 100 100 62 0 ok       

(02) Throughput Performance 108 108 0 4460 ok       

(03) Spin Up Time 232 232 33 1 ok       

(04) Start/Stop Count 99 99 0 2508 ok       

(05) Reallocated Sector Count 100 100 5 0 ok       

(07) Seek Error Rate 100 100 0 0 ok       

(08) Seek Time Performance 128 128 0 36 ok       

(09) Power On Hours Count 92 92 0 3656 ok       

(0A) Spin Retry Count 100 100 0 0 ok       

(0C) Power Cycle Count 99 99 0 1867 ok       

(BF) G-sense Error Rate 100 100 0 0 ok       

(C0) Power Off Retract Count 100 100 0 72 ok       

(C1) Load Cycle Count 99 99 0 12038 ok       

(C2) Temperature 152 152 0 1114148 ok       

(C4) Reallocated Event Count 100 100 0 66 warning  

(C5) Current Pending Sector 100 100 0 37 warning  

(C6) Offline Uncorrectable 100 100 0 0 ok       

(C7) Ultra DMA CRC Error Count 200 200 0 0 ok       

(DF) Load/Unload Retry Count 100 100 0 0 ok       

(E1) Load/Unload Cycle Count 99 99 0 12038 ok       

(F0) Head Flying Hours 92 92 0 216778 ok       

(F1) (unknown attribute) 100 100 0 890614786 ok       

(F2) (unknown attribute) 100 100 0 -273817965 ok       


Health Status : warning

Informacje z WinDbg z pliku CrashDump tworzonego podczas BlueScreen'a

Microsoft (R) Windows Debugger Version 6.11.0001.404 X86

Copyright (c) Microsoft Corporation. All rights reserved.



Loading Dump File [C]

Mini Kernel Dump File: Only registers and stack trace are available


Symbol search path is: ***Invalid***

****************************************************************************

* Symbol loading may be unreliable without a symbol search path. *

* Use .symfix to have the debugger choose a symbol path. *

* After setting your symbol path, use .reload to refresh symbol locations. *

****************************************************************************

Executable search path is: 

*********************************************************************

* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *

* *

* The Symbol Path can be set by: *

* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. *

* using the -y argument when starting the debugger. *

* using .sympath and .sympath+ *

*********************************************************************

Unable to load image \SystemRoot\system32\ntkrnlpa.exe, Win32 error 0n2

*** WARNING: Unable to verify timestamp for ntkrnlpa.exe

*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntkrnlpa.exe

Windows 7 Kernel Version 7600 MP (2 procs) Free x86 compatible

Product: WinNt, suite: TerminalServer SingleUserTS

Built by: 7600.16385.x86fre.win7_rtm.090713-1255

Machine Name:

Kernel base = 0x82a12000 PsLoadedModuleList = 0x82b5a810

Debug session time: Tue Dec 29 20:32:01.991 2009 (GMT+1)

System Uptime: 0 days 0:29:15.207

*********************************************************************

* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *

* *

* The Symbol Path can be set by: *

* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. *

* using the -y argument when starting the debugger. *

* using .sympath and .sympath+ *

*********************************************************************

Unable to load image \SystemRoot\system32\ntkrnlpa.exe, Win32 error 0n2

*** WARNING: Unable to verify timestamp for ntkrnlpa.exe

*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntkrnlpa.exe

Loading Kernel Symbols

...............................................................

................................................................

..................................................

Loading User Symbols

Loading unloaded module list

......

Konfiguracja sprzętowa

Report z programu Everest Home Edition

http://wklej.to/NvO8

lub

http://www.wklej.org/id/251124/

Proszę o pomoc co dalej mam robić.


(balcer656) #2

Próbowałeś jednak instalować tą łatkę?

http://support.microsoft.com/hotfix/KBH ... kbln=en-us akceptujesz regulamin, a nastepnie zaznaczasz którą poprawkę chcesz i podając na samym dole twoje dane żądasz poprawki


(Proogi) #3
OSTRZEŻENIE Poprawka nie przeszła pełnej procedury testowej. Dlatego jest przeznaczona tylko dla systemów lub komputerów, w których występuje dokładnie ten problem opisany w jednym lub większej liczbie artykułów Bazy wiedzy Microsoft Knowledge Base wymienionych w polu „Numery artykułów Bazy wiedzy” w tabeli na końcu tej wiadomości e-mail. W przypadku braku pewności odnośnie wszelkich specjalnych kwestii dotyczących zgodności lub instalacji powiązanych z tą poprawką zachęcamy do poczekania na wydanie następnego dodatku Service Pack. Będzie on zawierać jej w pełni przetestowaną wersję. Rozumiemy, że określenie, czy z poprawką są powiązane jakieś problemy dotyczące zgodności lub instalacji, może być trudne. Aby uzyskać potwierdzenie, że ta poprawka dotyczy konkretnego problemu, lub aby potwierdzić, czy są z nią związane jakieś problemy dotyczące zgodności lub instalacji, można skontaktować się ze specjalistami z działu obsługi klienta. Aby uzyskać informacje o sposobach uzyskiwania kontaktu z działem obsługi, należy skopiować następujące łącze i wkleić je w przeglądarce sieci Web.

Mimo wszystko nie będę czekać na SP1 i zainstaluje ją teraz.