[Windows7Ultimate] Brak dźwięku w panelu przednim


(Micbla1234) #1

Cześć.

Mam problem, po podłączeniu słuchawek do panelu przedniego nic nie słychać, na dodatek w Dźwięk>Zarządzaj urządzeniami audio w ogóle słuchawek nie wyszukuje. Podłączyłem słuchawki z tyłu (już nie pamiętam do którego wejścia) i działały, grała muzyka itd. Szukałem sporo w internecie na ten temat i nic nie wskórałem, proszę o pomoc.

Dodam, że słuchawki są zwyczajne (jak do telefonu)  z klasycznym jack'iem i na 100% działają. Od razu mówię, że głośników aktualnie nie mam.

Mam Realtek HD Audio.

Procesor: AMD Phenom II X4 955 Processor 3,20 Ghzx

Typ systemu: 64 bitowy

Windows 7 Ultimate

 

Z góry dzięki za zainteresowanie i pomoc :slight_smile:


(MacGregor) #2

Panel przedni podłączony do płyty głównej?


(XMan) #3

 

 

Zobacz prawidłowe ustawienia sterowników Realtek HD.

kliknij aby powiększyć:

el949_Ustaw-urzadzenie-domyslne.jpg ja157_Glosnosc.jpg go739_Czulosc-mikrofonu.jpg vp849_Panel-przedni.jpg

Odtwarzaj (Głośność odtwarzania) prawie na maksimum - 97%

Nagrywaj (Głośność nagrywania) prawie na minimum - 5/6%

Inaczej mikrofon nie będzie działać prawidłowo

(dziesiętne milimetra mają duże znaczenie)

W niektórych przypadkach trzeba odznaczyć Miks stereo.

Odnosi się do niektórych komunikatorów, na GG oraz Skype Miks stereo powinno być zaznaczone.

Zwiększ czułość mikrofonu wg. trzeciego screena.

Ostatni czyli czwarty screen przedstawia co zrobić aby działał panel przedni komputera.

Środowisko Brak

ns314_Srodowisko.jpg

  • OK

Jeżeli posiadasz Skype ustaw/zaznacz tak w jego ustawieniach:

hm14_skype.jpg

v Automatycznie dostosuj ustawienia mikrofonu

v Automatycznie dostosuj ustawienia głośników

  • Zapisz.

 

Sprawdź test mikrofonu na Skype.


(MacGregor) #4

@XMan Temat dotyczy portu wyjścia nie wejścia :wink:


(XMan) #5

Opisałem więcej niż trzeba.

Na Realtek HD:

 


(Micbla1234) #6

Wielkie dzięki za pomoc, zastosowałem się jedynie do ostatniego screena i wszystko śmiga. Pozdrawiam :slight_smile: