Witam, zakupiłam niedawno laptopa z windows 8, wczoraj zainstalowałam 8,1. Od kilku tygodni nie mogę zainstalować żadnego programu biurowego. Jedynie jaki był już na komputerze to Microsoft Word, który wygasł po miesiącu. Potrzebuje do pracy programu polskiego ze słownikiem najlepiej. Podczas instalacji “apache open office” wyświetla się komunikat; “This installation package could not be opened. Verify that the package exist and that you can access it or contact the application vendor to verify that this is a valid Windows Installer package”. Próbowałam już na wszystkie sposoby, raz z głównej strony apache po ściągnięciu pojawił się folder z plikami do wypakowania, więc wypakowywałam, i nic nadal się nie działo. Bardzo proszę o pomoc, pilnie potrzebuje mieć jakiś program na kompie. Pozdrawiam. M
Cześć,
Spróbuj pobrać Libre Office.
Próbowałam kilka dni temu, przed chwilą znów i ciągle wyskakuje komunikat, który wyżej umieściłam. Naprawdę nie wiem co jest. Czy na wszystkich windowsach 8 nie można zainstalować żadnych biurowych programów? Jestem gotowa nawet na windowsa 7 przejść…
Tu: https://forum.openoffice.org/pl/forum/viewtopic.php?f=30&t=2513 podany jest link: http://sourceforge.net/projects/openofficeorg.mirror/files/4.0.1/binaries/pl/Apache_OpenOffice_4.0.1_Win_x86_install_pl.exe/download To polskie forum Open Ofice więc spróbuj.
Już byłam wcześniej na forum przez Pana podanym i próbowałam kilka razy z tego pliku, teraz znów spróbowałam i instalacja się uruchomiła, a po chwili wyskoczył ten komunikat; “there is already a setup process running”. Nie wiem gdzie leży problem, na moim poprzednim laptopie samsungu instalowało się wszystko, a na tym “asus” ciągle jakieś braki, ciągle coś nie tak. Próbowałam już chyba ze wszystkich plików po kilka razy microsoft office, open office, libre office nic kompletnie nie chce się zainstalować. Może musiałabym zmienić coś w opcjach komputera, nie wiem jak się za to zabrać… Przychodzi Wam cos do głowy?
Z tego komunikatu wynika że"proces instalacji jest już uruchomiony". Być może przy poprzednich próbach uruchomiłaś instalację ale nie jest ona zakończona(z jakiegokolwiek powodu). Najlepiej byłoby chyba najpierw znaleźć(na Twoim komputerze) wszystko co związane z Open Office, usunąć, “posprzątać” i dopiero próbować instalacji na nowo. Zapewniam Cię że z podanego przeze mnie linku chodzi, przed chwilą sprawdziłem. Nie poddawaj się. W W8(8.1) przy trudniejszych problemach, bardzo dobrze sprawdza się funkcja odzyskiwanie systemu w opcji " Odśwież komputer z zachowaniem istniejących plików". System usunie to co zainstalowałaś ze stron, pozostawi wszystkie Twoje pliki, na pulpicie utworzy folder z informacją co zostało usunięte. Uzyskasz jakby czysty system, nie tracąc nic z Twoich skarbów
Witam, nie mogę zrobić odzyskiwania systemu, bo własnie wczoraj rano zainstalowałam 8.1, i przez własną głupotę, nie wyłączałam komputera tylko zawsze sprowadzałam go w stan wstrzymania. Wczoraj usunęłam wszystko co tylko możliwe, naprawiłam problemy w ccleaner’ze, pousuwałam też pozostałe pliki do instalki. Po powtórnej próbie zainstalowania znów wyskoczył komunikat, który umieściłam w pierwszym poście. Komputer uruchomiłam ponownie. Nic nie mogę zrobić cały czas ten sam problem.
Nie wiem czy dobrze Cię rozumiem. Odświeżanie wykonujesz tak: Przesuń kursor po prawej stronie ekranu>Ustawienia>Zmień ustawienia komputera>Aktualizacje i odzyskiwanie> Odzyskiwanie>Odśwież komputer z zachowaniem istniejących plików (Nie pomyl się!)>Rozpocznij. http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows-8/restore-refresh-reset-pc