WindowsXP sam sie resetuje!


(Marinux) #1

Mam dziwny problem. Mam zainstalowanego windowsaXp sp2 i potrafi on tak bez powodu sam sie zresetowac. Ten problem ma juz od samego poczatku mialem XP potem Xp SP1 i zawsze to samo. Potrafi zresetowac sie podczas ladowania systemu czasem podczas pracy i najczesciej to jest tak ze tylko raz to zrobi a potem jest juz dobrze. A najdziwniejsze jest to, że gdy mialem Windowsa 98 i Xp zainstalowanego Xp sie resetowal a 98 nie. Linux tez mi sie nie resetuje. Jakiegokolwiek zainstaluje jest spoko. Tylko Xp. nie wiem czemu :frowning: .

Konfiguracja kompa nie jest szlowa bo jest to Athlon 1700+ na plycie asusa a7s333 i do tego GF4. POMOCY! !!


(Bbieniol) #2

Wklej logi z Hijacka i Silent Runners ( TUTAJ masz opisane co i jak :))


(Micromac) #3

pamiec RAM ile?


(Sam Fisher) #4

a instalka windy jest w porządku ?


(El Presidento) #5

Jagby była uszkodzona nie zainstalowała by się :roll:

Proponuje napisać kod błedu, który powoduje restart:

Panele Sterowania-Wydajnośc i konserwacja-Narzędzia administracyjne-Podgląd zdarzeń


(Maciejpiechocki) #6

Spróbuj odhaczyć (jeśli masz zaznaczone) Zaawansowane zarządzanie energią (APM) w Opcjach zasilania w Panelu sterowania, u mnie przy podobnym problemie to pomogło!


(Marinux) #7

Takj wogole to ramu mam 256MB ale na pewno sprawny. A bledy maja takie dziwne kody ze nie moglem nic znalezc jedynie to ze nie poprwne sterowniki i ze powinienem sprawdzic jaki sterownik powoduje blad ale przy bledzie w miejscu nazwy sterownika nic nie ma czyli tak jakby windows sam nie wie co sie dzieje.


(McDracullo) #8

marinux zmień stery od k. graficznej na początek. jak nie pomoże to zmeiniaj dalej :P.

To zrób na początek.


(Marinux) #9

zmienialem stery juz od wszystkiego i nic nawet myslalem czy to nie jest przypadkiem blad dzwieku. Mam zintegrowany C-Medii. Mam taki przypadek ze czasem podczas pierwszego zaladowania systemu gdy wlaczam foobara to on wyrzuca po paru sekundach sluchania muzy jakiegos loga i sie wylacza. z loga nic nie moge odczytac bo to sa tylko nazwy jego bibliotek ze nie moze ich zaladowac czy cos i podaje jeszcze jakies adresy ale nie wiem co to jest az tak sie na tym nie znam.


(El Presidento) #10

Dobrze by było abyś jednak podał kod błedu, co pozwoli dokładnie określić co sprawia problem :slight_smile:

Bardzo prawdopodobne ze problem lezy w sterownikach, oprócz podania kodu błedu, sprawdz w Menadżer Urządzeń , czy nie ma konfilktów w sterownikach (Znaki zapytania).

Menadżer Urządzeń :

Mój Komputer-Prawy przycisk myszy-Właściowści-Sprzęt-Menadżer urządzeń


(Kosior6) #11

Miałem taki sam problem no może nie dosłownie ale podobny i u mnie pomogło wyjęcie i włożenie kości ramu, po tym problem zniknął jak ręka odjął chyba cos tam nie dociskało spróbuj moze pomoze i u Ciebie...