Mam taki problem wczoraj zainstalowałem sobie debiana 9.5 i na starym laptropie było wszsytko ok dopiero na nowym jest brak dźwięku pod aplikacjami wine wszystko działa dobrze tylko nie ma dźwieku już nawet instalowałem biblioteke libasound.
Wersja wine to wine-1.8.7 (Debian 1.8.7-2)
Sprawdź czy masz zainstalowaną paczkę libasound2-plugins. Podobno komuś na Mincie jej brakowało, a doinstalowanie rozwiązało problem. U mnie na Debianie taka paczka jest zainstalowana automatycznie.
Sprawdź też czy problem występuje na innych grach/programach czy tylko z tym jest problem, bo może na tej konkretnej wersji Wine ten konkretny program źle działać.
Mam ta paczkę zainstalowaną a jeżeli chodzi o toczy problem występuje na innych pragramach to nie bo uruchomiłem openarena i tam jest dźwięk tylko uruchomiłem wersje linuksową a teraz nie mogę zainstalować innej wersji wine bo tylko 1.8.7-2 jest dostępne dla debiana.
Zainstaluj PlayOnLinux i programy Windowsa instaluj przez niego. To da ci wygodniejszą kontrolę.
A jednak chyba to nie była wina dźwięku pod wine do teraz odpaliłem openarena pod wine i dźwięk jest, a jeśli chodzi o PlayOnLinux to nie dało się zainstalowac żądnej gry nie wiem czemu, spróbowałem teś ręcznie pod wine które to playonlinux instaluje ale jest błąd w konsoli
wine: ‘/home/tomi/.wine’ is a 64-bit installation, it cannot be used with a 32-bit wineserver.
A to jest w katalogu
linux-x86