Witam niedawno zakupiłem Tuner winfast2000h i mam problem bo wogule nie ma dzwięku.Oczywiście podpiołem kabelek do plyty,jak również sprawdzałem rużne ustawienia.Mój komp to pentium dual core 2.4,Plyta nvidia Nforce 650i,2gb ramu.Programik obsługujący dzwiek to realtek.Jak sprawic zeby wszystko było oki?
Kliknij w ikonkę głośnika w tray’u, wejdź w odtwarzanie i sprawdź czy nie głośność CD nie jest wyciszona.
Niestety,wyciszenie nie wchodzi wgre.
Jaką masz płytę główną?
Ja miałem problem, bo po aktualizacji biosa nie było dźwięku w karcie TV (ten sam model). Miałem wielki problem, ale okazało się, żw wystarczy aktualizacja sterowników do dźwięku do najnowszych.
spróbuj podłączyć dźwięk z karty pod wejście mic (mkrofonu) podłącz również słuchawki bezpośrednio pod kartę - jaki efekt ??
Więc tak:Dzwięk z karty tv podałem na słuchawki i nic no może bardzo słaby szum.Natomiast podałem dzwięk na plyte z mp3 i też nic-byc może złe ustawienia.Ktoś polecił zeby zmienić dzwiekówkę,tak tez zrobiłem założyłem zewnętrzna creativa.I też brak dzwięku,natomiast po podłączeniu mp3 do niej wszystko szło na ghłosniki jak należy.
miałem nas starym PC podobnie (podłączenie do karty dźwiękowej zew.) potem w winfast pvr utaw 2 razy Linia telefoniczna.
Mi pomogło.
Złączono Posta : 01.08.2007 (Sro) 20:16
miałem nas starym PC podobnie (podłączenie do karty dźwiękowej zew.) potem w winfast pvr utaw 2 razy Linia telefoniczna.
Mi pomogło.!