WinFast PVR


(Uzi) #1

Mam karte tv WinFast PVR po zainstalowaniu nowych sterowników mam problem z obrazem jest tak jakby za mgła ogolnie nie da sie go ogladac I mam pytanie czy moge jakos naprawic ten problem nie ruszajac nowych sterowników ? Cos jeszcze zauwazyłem otworzyłem allplayera i taki sam obraz :cry: uzywam K-lite codec pack 249 full Co zrobic ?Płytkaz orginalnymi sterami wersja 3.1


(Adekuson) #2

Odinstaluj aplikację w której oglądasz TV

i zainstaluj najnowszą

I wgraj najnowsze sterownki.

link: ftp://ftp.leadtek.com.tw/tv_tuner/WinFa ... 050601.exe

Jak nie pomoże to spróbuj zmienić jasność w opcjach lub gammę.

Może za bardzo rozjaśniłeś.


(P.Piotrek) #3

Podobny problem masz TUTAJ.

Niestety u mnie im nowsze sterowniki Leadteka tym gorsza jakość odbioru TV: zwisy, przeciąganie klatka po klatce obrazu, długie uruchamianie aplikacji i śnieżenie itp. (albo sprzęt za słaby albo oprogramowanie niedostosowane do wymagań Windows XP SP2. Na Windowsie XP bez SP2 chodziło idealnie).

Być może nowy Multimedia Software Pack (oryginalny, z płytki producenta mógłby rozwiązać ten problem :?:). Jaką masz wersję płytki: v. 3.5 czy wyższą :?:


(Adekuson) #4

Noo a u mnie odwrotnie. Im nowsze stery i aplikacja tym ładniejszy obraz.

Sprzętu nie masz za słabego, coś źle robisz.

Ja usuwam aplikację, wtedy uaktualniam stery i wgrywam najnowszą aplikację.

Oczywiście czyszczę pozostałości po starej :].

sterownik z 2005-06-06 wersja 5.13.1.3310

a aplikacja z 2005/04/22 - Multimedia Software Pack 3.9

A wszystko ze strony http://www.leadtek.com.tw

a mam XP z SP2

I wszystko śmiga panowie.

Nie powinno być problemów.

Życzę powodzenia