WinFast TV2000 XP Expert - użycie procesora


(Godlike) #1

Mam kolejny problem z ta chłamowatą karta tv. Po wymianie bebechów w komputerze i zmianie systemu na 64bitowy zauważyłem że podczas oglądania tv użycie procesora jest dziwnie wysokie i waha się pomiędzy 20 a 60%, podczas gdy normalnie nie przekracza 5-10%. Po wlaczeniu kompa i uruchomieniu WinFast PVR2 wszystko jest ok, ale po:

wylogowaniu i ponownym zalogowaniu,

zablokowaniu komputera i ponownym zalogowaniu lub

wylogowaniu i zalogowaniu jako inny użytkownik

i ponownym uruchomieniu WinFasta użycie jest już dziwnie wysokie a obraz prawie zawsze, mniej lub bardziej, rozjechany z dźwiękiem i czasem skacze. Na starym kompie, który można powiedzieć ze był prawie 4 razy słabszy od tego który mam teraz, nigdy się coś takiego nie zdarzało. Tak się zastanawiam czy może problemem nie jest jakaś marna współpraca karty lub aplikacji do oglądania tv z systemem 64 bitowym bo nie licząc mocniejszego sprzętu to jest największa zmiana jakiej dokonałem. Od razu mówię ze możliwość powrotu do systemu 32bit odpada, więc to nie jest rozwiązanie. Moja Vsta w pełni uaktualniona, sterowniki i program do karty tv także aktualne w najnowszych wersjach. Może ktoś z tym pomóc?


(slawex1983) #2

Mam ten sam problem. Vista64 Phenom X4 9950, 4 GB RAM, Radeon HD3300. Włączam PVR2 i obciążenie jednego z rdzeni wzrasta do 100%. Dziwne jest to, iż wystarczy restart komputera, żeby wszystko wróciło do normy (obciążenie do 5%). Wcześniej na Windows XP nie było takiego problemu.

Podaj dokładny konfig.