Na stronie producenta wersja 5.91 już PL
wciąż darmowa?
:-)) pewnie.
Ale tylko przez 40 dni.
Które trwają stąd do wieczności.
Po co wam WinRar jak 99 % userów nie wykorzystuje jego potencjału specyficznego w pracy w AD/Korpo. Macie darmowego 7-zip to po co płatny program instalować.
Ja nie pamiętam kiedy ostatni raz używałem RAR. Pamiętam tylko, że na pewno były to czasy Pentium MMX.
Zawsze możesz zaoferować redakcji, że pro bono będziesz uaktualniać linki i dodawać spolszczenia.
Ale to nie ja dokonałem spolszczenia bo tego nie umiem.
Ale @redakcja pewnie w wolnym czasie aktualizuje wersje programów i ktoś na pełny darmowy etat by się przydał.
Może dasz linka, bo na ich stronie nie widzę.
https://www.rarlab.com/download.htm
Localized WinRAR versions
Language | Version | Size |
---|---|---|
Polish (32 bit) | 5.91 | 3197 KB |
Polish (64 bit) | 5.91 | 3408 KB |
A “https://www.winrar.pl
” to raczej fanowska strona i lepiej ją traktować z przymrożeniem oka.
Dzięki!
Mój kolega scenowy z demosceny C64 tłumaczy WinRar morris/elysium legenda polskiej sceny.
A po co komu WinRAR i płacenie za niego Ruskim? Już prawie trzy lata go nie używam i mam obecnie PeaZip. 7Zip wygląda zbyt staro jak dla mnie i często ma problem z rozpakowywaniem, więc i z nim skończyłem. Dużego wyboru nie ma, a najbardziej lubię CoffeZip, porzucony w 2014, tylko brakuje mu możliwości otwierania plików z archiwum, przez co przeszedłem na PeaZip
Używam od lat, a od ponad 10 lat nie spotkałem się z problemami z rozpakowywaniem archiwów 7-zipem.
Oczywiście używam wyłącznie tych najpopularniejszych formatów czyli .zip, .7z i zdecydowanie rzadziej .rar.
U mnie jakoś były głównie z programami portable i jak pamiętam, nie mógł odnaleźć ścieżki, czy nie dawał sobie rady z większymi i już w samych archiwach wszystkie pliki były porozrzucane, zamiast siedzieć w swoich folderach, a później trzeba było się zastanawiać co i gdzie ma być, bo program nie działa
To może skopane wersje “przenośne” programu, pewnie dla tego PortableApps preferuje “.paf.exe” a nie dystrybucje w w najprostszych plikach “.zip” - inna sprawa, że “.paf.exe” da się rozpakować 7-zipem i najwyżej trzeba usunąć 2 foldery z dziwną nazwą jako pozostałość po interfejsie “instalatora” (“rozpakowywacza” jakby ktoś uszkodził systemowe rozpakowywanie zip lub nie miał np. 7-zip po wykryciu uszkodzenia w systemie).
Mogło tak być albo i nie, bo pliki były porozrzucane w znacznej większości archiwów, ale raz zainstalowałem na próbę np. IZArc i w nim te same archiwa miały uporządkowane pliki i foldery. Może źle go ustawiłem, ale mimo wszystko, nie zamierzam zmieniać PeaZip na nic innego. Bandzip również jest dobry, ale od jesieni jest z reklamami lub bez nich za opłatą i czasami twierdzi że archiwum jest niezgodne
A to faktycznie dobry.
Nie dość że kod zamknięty, to jeszcze otwarcie zawiera szkodliwe (reklamowe) komponenty.