Witam.
Mam taki problem, otóż pobrałem moda do gry, spakowanego w archiwum. Samo archiwum spakowane zajmuje niecałe 3gb, rozpakowane stawiam niewiele więcej.
Winrar pokazuje komunikat : “Za mało pamięci”, 7zip : “Brak miejsca w magazynie na wykonanie tej operacji”.
Mam 2 partycje jedna ma 329GB wolnego miejsca, druga 327GB, obie w NTFS, więc raczej nie ma opcji żebym miał za mało miejsca na dysku, bo 400GB raczej się nie skompresuje do niecałych 3. Odpowiedzi w internecie nie mogłem znaleść, bo wszyscy którym to wyskakiwało mieli zwyczajnie za mało miejsca.
Z góry dziękuję za pomoc.
Możliwe, że masz ustawione położenie folderu roboczego dla 7-zip na partycję systemową lub jakąś inną z małą ilością wolnego miejsca. Ustaw położenie takiego folderu na tę partycję, na której masz dużo wolnego miejsca. Można to zmienić w oknie 7-zip w menu “Narządzia” - “Opcje” - zakładka “Foldery”. Odznacz również opcję “Użyj tylko dla dysków wymiennych”.
Albo jak było kompresowane 7-zipem do jego formatu “.7z
” to przypadkiem i plik się uszkodził?
Ile RAM? Windows 32 czy 64 bitowy?
Mam tylko dwie partycje na systemowej mam 331, na drugiej 321.
Próbowałem go odpakować na obu i nie dziala, nawet najmniejszego pliku się nie dało wypakować. Odznaczenie opcji “Użyj tylko dla dysków wymiennych” nie pomogło, dalej jest ten sam komunikat.
Ram 4GB, Windows 7 32bit
@krystian3w to nie ja pakowałem, a z tego co patrzyłem po komentarzach nikt nie miał podobnego problemu.
Usuń/pozamykaj wszelkie apki (w tym również te, które działają w tle) - postaraj się zwolnić ile się da RAMu (vide “Menedżer zadań”).