Tak jak w temacie, znalazłem tylko wersje testową. Gdzie znajdę wersję darmową?
Dzieki
Tak jak w temacie, znalazłem tylko wersje testową. Gdzie znajdę wersję darmową?
Dzieki
pobierz sobie program ten ,on jest darmowy : www.7-zip.org/ .według mnie najlepszy program to takich spraw.
A co innego może ktoś zaproponować?
Albo płatny Winrar albo to co poprzednik.
2 najlepsze archiwizery.
w Google
darmowy był z okazji 10-tej rocznicy była to wersja jak się nie mylę 3.50 .
7-Zip Portable
…jesli pełną wersję WinRAR 3.80 to z tad:
http://technetblog.pl/index.php/2010/02 … -za-darmo/
uwaga:
Promocja trwa do 15 marca 2010 r. Klucz licencyjny dostępny do ściągnięcia z wygenerowanego
linku otrzymanego na adres e-mail należy pobrać do 30 września 2010 r.
(mimo ze po “terminie” mozna jesze)
mozna tez jak ktos chce koniecznie cos komercyjnego:UltimateZip
http://technetblog.pl/index.php/2010/03 … -za-darmo/
choc mi starcza:
7-Zip - rozpakowuje wszystko
PowerArchiver 6.1(ostatnia darmowa) - ma funkcje rozpakowywania do osobnych katalogow
winrar ma jedna przewage nad pozostalymi :
jak rozpakowuje sie archiwa np podzielony film spakowany w rar i jakies jest uszkodzone to widac które
inne pokazuja ze jest bład bez wskazania ktory “part” jest uszkodzony
Pozdrawiam
vi
>@vi66,
>a powiedz tak szczerze, czy to jest uczciwe? A może to zwykłe cwaniactwo?
Wiec tak: na tym forum użytkownik sebaele 10.03.2010 (Śr) 22:31
zapytał: Winrar skąd pobrać darmowy program
W kwestii merytorycznej winrar jest komercyjnym programem i nigdy nie był darmowy.
W odpowiedziach padały rożne wskazówki łącznie z podaniem:
Winrar.pl Polska strona programu WinRAR -ale raczej tam go użytkownik sebaele za darmo nie dostanie.
Były tez pomocne wskazówki czym go zastąpić
i ja tez napisałem 7-Zip - rozpakowuje wszystko
PowerArchiver 6.1(ostatnia darmowa)
bo tego używam i mi to starcza i płatnego winrara mi nie trzeba.
Jako że post użytkownik sebaele dotyczył jednak winrara wiec pomyślałem ze możne go to zainteresować
Co do “cwaniactwa” proszę zwrócić się do autora blogu gdzie to jest opisane
co do tego czy to jest uczciwe - polecam rozważanie indywidualne
a tak serio był link na temat winrara wiec go podałem i tyle.
w części masz rację. Program nie jest darmowy, można go zastąpić równie dobrymi odpowiednikami, i na tym powinna zakończyć się dyskusja.
Wiem, że ten sposób “zdobycia” darmowej wersji nie jest Twoim pomysłem, podajesz tylko linka. To niestety to tak samo jak na pytanie o np. “darmowy” Windows podać linka do torrenta.
Wiem, że to nie Twój pomysł tylko autora bloga. Szkoda, że tylko, że dla Moderatorów ważniejsze są polskie “ogonki” niż merytoryka wypowiedzi
>To niestety to tak samo jak na pytanie o np. “darmowy” Windows podać linka do torrenta.
No raczej nie to samo
Jeśli torrent jest ze skrakowana wersja lub z numerem seryjnym z generatora - to jest złe i nielegalne w świetle prawa
a tutaj program jest nieskrakowany (legalny w wersji wydanej przez producenta)
Wchodzimy na stronę promocji i wypełniamy formularz rejestracyjny - legalnie podajemy swoje dane
i to za jej zgoda i od firmy z nią (legalnie) współpracującej dostajemy możliwosc kozystania z programu.
a jeżeli nie posiadamy niemieckiego numeru IP i skorzystamy z niemieckiej bramki proxy to jest legalne
Promocja ta została przygotowany przez niemiecki tygodnik PC Welt i została przeznaczona dla czytelników tego czasopisma.
Ja na przykład jestem czytelnikiem PC Welt czytałem będąc w Niemczech
Ale można też się stać czytelnikiem będąc w Empiku
Albo czytając http://www.pcwelt.de/
Wiec ta oferta jak najbardziej może być właśnie dla użytkownika sebaele
i nigdzie niema wzmianki by legalnie użytkować program trzeba być posiadaczej płyty CD i drukowanego czasopisma
Dobra ale niema co się nad tym rozwodzić ja i tak wole 7-Zip
masz rację.
Firma X ogłosiła promocję dla klientów o imieniu np. Andrzej. No cóż, mam inaczej na imię, ale główka pracuje, pożyczę od kumpla dowód, przerobię jego zdjęcie (IP) i skorzystam z promocji.
OT =D>
nie do konca …
przerabiając dowód fałszuje sie dokument (czyn zabroniony)
i tu jest ta różnicą
To raczej jak w kinie wyświetlają film od osiemnastu lat a bilet kupi wyrośnięty 17 latek i obejrzy film
wiec nie powinna go oglądać młodzież tak jak programów z czerwonym kwadracikiem w TV
ale jak obejrzy to nie popełnia czynu zabronionego
inaczej jak jest ustawa zakazującą sprzedaży alkoholu do 18 roku życia a ktoś sprzeda
to jest czyn zabroniony
Myślę ze wyczuwasz różnice miedzy tymi sytuacjami
(choć można się nie zgadzać w tym ale jest to w ramach prawa)
proponuje zakończyć dyskusje choc miło było polemizować to nie wnosi
to nic do tematu pierwotnego posta
Pozdrawiam serdecznie
ps. mnie tez takie obejście licencji nie odpowiada wiec korzystam z darmowych rozwiazan
-oto do czego dochodzi w poddawanym coraz większej cenzurze portalu dobreprogramy.pl. Jeśli podawanie samych informacjii będących przedmiotem wiedzy powszechnej, wskazujących nazwy istniejących serwerów ,programów działających zupełnie legalnie jest czymś nielegalnym ,to mówimy tu o praktyce zmierzającej do ograniczenia w pierwszej kolejności słowa pisanego, w następnej przedstawiania tego w formie zwerbalizowanej ,ostatecznie obejmującej sferę myśli… policja myśli już istnieje
a tu jest treść usuniętej przez administracje pewnej krótkiej wypowiedzi umieszczonej następnie bez możliwości dalszej wypowiedzi w koszu…
na szczęście umieszczając ten nieznany publicznie wątek mam okazję udzielenia odpowiedzi na przedstawione sugestie mające na celu przypisanie mi propagowanie pirackiej praktykii. Odpowiadam więc :
-a czy windows XP czy Vista nie są już sprzedawane ? Jeśli coś nie jest sprzedawane tzn że nie są w związku z tym pobierane żadne opłaty …a więc jest DARMOWE
bo wchodząc w jego posiadanie nie musiałem i nie mogłem za nie płacić
(jesli idzie o programy)t o ze cos nie jest sprzedawane nie znaczy ze jest za darmo
Jeżeli myślisz że dodanie paru mądrych słówek w swoim wywodzie, zmieni to że wypisujesz bzdury, to jesteś w błędzie.
Jak Cie proszę nie pogrążaj się, Win 95, 98, ME czy nawet 3.11 też nie jest w sprzedaży i nie można ich legalnie instalowac bez posiadania licencji.
Nie pisz banialuk, a nikt nie będzie cenzurował Twoich myśli