Mam Zainstalowane jak w temacie. Włączyłem po instalacji drugi rdzeń dla tej maszyny a w systemie nadal go nie widać.
Dodam ze na stojącym obok Win7 32b widzi go bez problemu.
Mam Zainstalowane jak w temacie. Włączyłem po instalacji drugi rdzeń dla tej maszyny a w systemie nadal go nie widać.
Dodam ze na stojącym obok Win7 32b widzi go bez problemu.
musisz w biosie włączyć virtualizacje
W jakim BIOS? Na wirtualnej maszynie?
nie wiem jak jest w virtual box,ale w vmware mozna wybrac co chcesz przydzielic maszynie wirtualnej,procesor czy rdzen,a ty masz jeden procesor z 3 rdzeniami,zobacz czy jest taka opcja u ciebie,moze w tym jest problem
No są przydzielone 2 procesory jak na screenie pokazałem.
sprawdz w biosie czy masz wlaczona opcje sprzetowego wsrcia wirtualizacji
W normalnym mam, na VB nie ma BIOS.
Indykator na VB pokazuje że VT-x/AMD-V oraz Nested Paging są włączone, i że są 2 procesory, tak samo w menadżerze urządzeń.
Zainstalowałem WinXP SP1 64b i o dziwo widzi 2 pracujące rdzenie, a na 32b ani rusz.
a w jakiej wersji masz win xp ? HOME chyba nie wspiera 2 procesorow,ale PROFESSIONAL juz powinien,
tera spojrzalem na screen ze pro,uruchom moze jeszcze MSCONFIG zakladka ROZRUCH,pozniej OPCJE ZAAWANSOWANE,i tam jest liczba procesorow,moze tam mozna wybrac?
a w menadzerze urzadzen i tam procesory to ile ci sie wyswietla? moze ta maszyne wirtualna wylacz,wlacz jeden procek,a pozniej ponownie wylacz i wlacz 2 procki,w vmware cos takiego dzialalo,pozniej pisalo ze zostal wykryty nowy sprzet.a jak nie to moze ponowna instalacja tylko ze juz odrazu z dwoma prockami.
Widać 2 procesory. Już odinstalowywalem ale nic to nie dało.