Wirtualna karta kredytowa/debetowa

Witam!

Chciałbym kupić sobie aplikacje w sklepie google play i potrzebuję wirtualnej karty kredytowej. Myślalem o karcie wirtualnej Banku Zachodniego WBK. Zdaje się że nie trzeba mieć u nich konta. Ale karta nie jest darmowa i pobierają miesięczną opłatę za jej utrzymanie. Więc nie wiem, czy nie tańsza i prostrza byłaby plastikowa karta kredytowa.

Proszę o jakieś porady, bo jestem zielony w temacie kart kredytowych. Chciałbym kartę najlepiej przedpłaconą, w miarę tanią w utrzymaniu, no i żebym nie musiał zakąładć konta w banku, który ją wydaje. No i abym mógł nią płacić w google play.

Możesz kupić doładowanie pieniężne do sklepu Google Play - tzw. karty upominkowe - https://play.google.com/intl/PL_pl/about/giftcards/ (dostepne w wymienionych punktach) lub najprościej zakupić jakąś kartę prezentową / płatniczą - i nią płacić (po uwcześniejszym zasileniu jej konta).

No dobrze lordziejahu, dzięki za błyskotliwą odpowiedź. Ale nie wiem, czy wiesz, ze po to abym mógł zapłacić w tym sklepie tą kartą upominkową, wygodnie, elektronicnie, bez wychodzenia z domu, to wysyłasz mnie po nią do Warszawy.

Ależ dziękuję za tę “błyskotliwość”. Drogi kolego a od czego masz suwaczek przy miejscowości (prawy górny róg) ? Do wyboru 1 z  171 miast.

Zwracan honor lordzie;) Jeśli możesz, wybacz!

Najwyraźniej jestem ślepy. Dziekuję Ci bardzo.

Nie ma problemu - każdy się może pomylić :slight_smile:

Ja polecam kartę wirtualną BZWBK. Ma szersze zastosowanie, niż karta podarunkowa Google Play. Kartą wirtualną BZWBK zapłacisz wszędzie tam, gdzie akceptowane są płatności kartą płatniczą, nie tylko w Google Play. Nieprawdą jest, że BZWBK pobiera co miesiąc haracz opłatę. Nie wiem gdzie to przeczytałeś, ale nic takiego nie ma miejsca. Mam kilka kart wirtualnych i jeszcze nie ubyło mi na nich ani grosza.