Chciałbym kupić sobie aplikacje w sklepie google play i potrzebuję wirtualnej karty kredytowej. Myślalem o karcie wirtualnej Banku Zachodniego WBK. Zdaje się że nie trzeba mieć u nich konta. Ale karta nie jest darmowa i pobierają miesięczną opłatę za jej utrzymanie. Więc nie wiem, czy nie tańsza i prostrza byłaby plastikowa karta kredytowa.
Proszę o jakieś porady, bo jestem zielony w temacie kart kredytowych. Chciałbym kartę najlepiej przedpłaconą, w miarę tanią w utrzymaniu, no i żebym nie musiał zakąładć konta w banku, który ją wydaje. No i abym mógł nią płacić w google play.
Możesz kupić doładowanie pieniężne do sklepu Google Play - tzw. karty upominkowe - https://play.google.com/intl/PL_pl/about/giftcards/ (dostepne w wymienionych punktach) lub najprościej zakupić jakąś kartę prezentową / płatniczą - i nią płacić (po uwcześniejszym zasileniu jej konta).
No dobrze lordziejahu, dzięki za błyskotliwą odpowiedź. Ale nie wiem, czy wiesz, ze po to abym mógł zapłacić w tym sklepie tą kartą upominkową, wygodnie, elektronicnie, bez wychodzenia z domu, to wysyłasz mnie po nią do Warszawy.
Ja polecam kartę wirtualną BZWBK. Ma szersze zastosowanie, niż karta podarunkowa Google Play. Kartą wirtualną BZWBK zapłacisz wszędzie tam, gdzie akceptowane są płatności kartą płatniczą, nie tylko w Google Play. Nieprawdą jest, że BZWBK pobiera co miesiąc haracz opłatę. Nie wiem gdzie to przeczytałeś, ale nic takiego nie ma miejsca. Mam kilka kart wirtualnych i jeszcze nie ubyło mi na nich ani grosza.