Wirus blokujący pendrive/karty pamięci

Witam. Mam problem . Niedawno podpiąłem pendrive do mojego poprzedniego komputera. Po odpięciu go miałem problem że jest chroniony przed zapisem. Na mojego pendrive został zrzucony jakiś worm dokładnie do pliku autorun . Pendrive nie dałem rady sformatować mniejsza z tym . Problem jest taki że podpiąłem ten pendrive do nowego kompa w celu odblokowania i usunięcia wirusa. Dzisiaj próbując zrzucić piosenki na mój telefon zauważyłem że mój telefon również się zablokował i również nie moge nic na niego wrzucić (dokładniej na kartę pamięci) Przypuszczam że pendrive zainfekował mój nowy komputer przez co blokują się inne urządzenia przenośne .Skanowałem zwykłym antywirusem ale nic nie wykrył macie jakieś pomysły? ??? ??? ??

Wirusy nie blokują formatowania pendrive.

Chroniony przed zapisem najczęściej oznacza uszkodzenie pendrive.

Sprawdź czy karta pamięci nie ma przełącznika zabezpieczającego przed zapisem.

Nie posiadam żadnego przełącznika. Zauważyłem również że na karcie pamięci telefonu pojawiły mi się jakieś inne foldery. Oczywiście nie mogę ich usunąć bo są zabezpieczone przed zapisem. Macie jeszcze jakieś pomysły. Jakąkolwiek pamięc zewnętrzną podłącze od razu się ona blokuje. Wcześniej tak nie było. Wszystko zaczęło się od momentu w którym podłączyłem pendrive by wyjąc kilka rzeczy z starego komputera.

Recovery Scan Tool:

http://forum.dobreprogramy.pl/nowy-log-obowiązkowy-farbar-recovery-scan-tool-t478727/

Pokaż raport UsbFix z opcji Listing.