Wirus blokuje atywirusy

Witam! W moim komputerze coś się zainstalowało i teraz nie mogę pobrać żadnego antywirusa, zaktualizować go ani nawet odwiedzić strony znanych producentów. Wyskakuje że link jest uszkodzony lub po prostu nic się nie dzieje. Reszta oprogramowania i pobieranie innych plików działa sprawnie. Nie korzystałem z niczego podejrzanego i miałem zainstalowanego Avasta. Zapora była cały czas aktywna. Avast nic nie wykrywał a potem jak na złość skończyła się licencja której nie mogę przedłużyć bo mi blokuje strony z antywirusami, i to na wszystkich przeglądarkach. Co mam robić?? #-o

Proponuję abyś zapoznał się z tym tematem i zrobił co trzeba.

A, co ważne, napisałeś tak:

Ten antywirus to pic na wodę fotomontaż … zmień go na coś lepszego.

Jeśli nie możesz skorzystać z HJT spróbuj skorzystać z Dr.Web’a i/lub Malwarebytes-AntiMalware.

Pozdrawiam.

http://wklej.org/id/208261

Jeśli można to proszę o sprawdzenie i pomoc.

Mam też pytanie: czy Comodo Internet Security to dobry antywirus?

Comodo Internet Security to pakiet zabezpieczający, jak już chcesz taki pakiet to proponuję Eset Smart Security.

Niepokoi mnie to, że parokrotnie masz uruchomioną jedną aplikację:

C:\Documents and Settings\Rootmaster\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Google\Chrome\Application\chrome.exe

C:\Documents and Settings\Rootmaster\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Google\Chrome\Application\chrome.exe

Uruchom HiJackThis i sfixuj te wpisy:

O4 - HKLM\..\Run: [GEST] =

O4 - HKCU\..\Run: [Google Update] "C:\Documents and Settings\Rootmaster\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Google\Update\GoogleUpdate.exe" /c ===>>> jeśli używasz przeglądarki Chrome to możesz zostawić, jeśli nie to wywal to

O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe (file missing)

O23 - Service: avast! Mail Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe (file missing)

Reszta wg mnie jest bez zarzutu ale może ktoś jeszcze zobaczyć tego loga.

jessi

.