Mam problem z wirusem, który po usunięciu sam ściąga się poprzez Usługę inteligentnego transferu w tle (BITS). Malwarebytes i Avast usuwają to, co zostanie ściągnięte, ale pliki pobierane są nowe i uruchamiają się jako ‘‘zespół prawdopodobnie losowych cyfr’’.exe
Próbowałeś sformatować komputer?
Szukałem na razie mniej inwazyjnych metod, szególnie, że wykonanie formata jest dla mnie o tyle trudne, że dużo danych musiałbym najpierw zabezpieczyć.
Spróbuj tego
Potem z działu bezpieczeństwo
Próbowałem już, usunąłem wszystko, co trzeba i po uruchomieniu ponownym komputera uruchomiła się znowu usługa BITS i ściągnęła nowe pliki.
Edit: Kaspersky znalazł trojana w BITSie
Korzystasz z tej usługi? Jak nie to wyłącz ją i wtedy usuń wirusa.
Po wielu skanowaniach i usówaniu śmieci udało się spowodować, że konsola się uruchamia tak jak wcześniej, ale nic się nie wykonuje jak wcześniej. Kaspersky, Malwarebytes, AdwCleaner i Avast nie widzą nic więcej. Będę w najbliższym czasie kontrolował sytuacje. Na razie nie uruchamiam usługi.
No a gdzie te logi z FRST?
Taki jesteś specjalista?
Nie jestem specjalista bo moje wykształcenie w tej dziedzinie jest na moim etapie studiów za słabe, ale znalazłem pliki a w nich instrukcje, które nakazywały komputerowi pobrać zainfekowane pliki.
Edit: Przyjmę każdą poradę bo wiem, że muszę się jeszcze wiele nauczyć.
Edit1: Uważam, że pozbycie się plików utworzonych o 2017-12-29 16:49 powinno załatwić sprawę, ale jak by ktoś mógł spojrzeć i ocenić to byłbym wdzięczny.
Odpowiedź niegodna Eksperta.
byku1183 stara się sam sobie poradzić i dobrze mu idzie.
Zamiast go strofować, podałbyś pomocną dłoń.
Jak chce pomocy to niech pokaże logi z FRST.Bez tego nie wiemy jak mu pomóc.
Jeden log już jest. Wrzucam jeszcze drugi, bo jako nowy użytkownik nie mogłem dać dwóch do jednego posta.
Addition
3332871.css (101,5 KB)
Tak.Skasuj folder C:\FRST
Dziękuje za pomoc.