Dzień dobry,
Od kilku dni borykam się z problem poczta.onet.pl
Zaznaczam na wstępnie, że nigdzie nie rejestrowałem maila a także nigdzie nie wchodziłem na dziwne strony. Codziennie przychodzi do mnie kilka/ kilkanaście maili o takim samym charakterze, zmienia się imię i adres. Nie mam pojęcia jak można wypisać się z „biuletynu” o którym wspominają. Co można z tym zrobić?
Pozdrawiam
Nie używać onetu. Używać gMaila od Googla ewentualnie Outlooka od Microsoftu. Obie platformy znacznie lepiej filtrują spam niż onet.
Za dużo mam podpiętych rzeczy już mi się nie chce zmieniać, szukam doraźnego rozwiązania z Onetem
Ok. Jeśli znajdziesz to napisz, chętnie je poznam
Wykupić płatną pocztę.
Zresztą Gmail bezpłatny też sprawia problemy, zwłaszcza jak roboty wykryją, że lecą nim dokumenty firmowe.
@Koniuuch Nie słuchaj @januszek. Każdy używa tego, co - albo mu odpowiada, albo tego, czego musi używać.
Ja np. używam WP już bodaj od 2007 lub 2008 roku i mnóstwo spamu, oszóstw, reklam itd. Musiałem kasować i tyle.
Gmail ponoć ma dobre filtry - to prawda, ale dysk darmowy 15 GB współdzielony między Dyskiem Google, Zdjęciami Google czy Gmail’em właśnie. 10 GB zdjęć, to tylko 5 GB na pocztę.
Rozwiązanie? Kontakt z OP (Onet Poczta) lub kupno Premium, jeśli takie jest. Na WP chyba jest, ale ja mam pocztę za free.
U mnie takie maile to są śladowe ilości… Także ten…
Kupno premium przy masowym zewnętrznym spamie pewnie nic nie da.
Sprawdź tryb gmailify: Korzystanie z funkcji Gmaila przy odczytywaniu wiadomości z innych kont pocztowych - Komputer - Gmail - Pomoc może ruszy z Onetem… bez uruchomienia przekierowania na siłę wszystkiego do Gmail lub Hotmaila.
Być może spam trzeba filtrować jakimś zabójcą spamu w zewnętrznym programie: https://zabojcaspamu.pl/ (gdy nie odpowiada ci kopiowanie mejli na serwer Googla lub Microsoftu po np. POP3).