Mam problem z wirusem który ujawnia się każdorazowo po uruchomieniu łącza internetowego. W tym momencie Awast zainstalowany na moim lapku informuje,że zablokował różne strony internetowe i jako problem wskazuje proces svchost. Niestety po przeskanowaniu kompa przy pomocy Avasta żaden wirus nie jest znajdowany. Proszę o pomoc w usunięciu wirusa z mojego systemu.
Plik zapisz jako fixlist.txt i umieść w tym samym katalogu co FRST Uruchom FRST klikasz Fix Raport z usuwania pokaż na forum. Następnie ponownie uruchom FRST klikasz Scan pokaż nowy raport FRST.txt na forum
W linku wynik skanowania po zastosowaniu Malwarebytes AntiMalware oraz uruchomieniu FRST z opisanym wyżej plikiem fixlist.txt. Niestety na razie bez widocznych efektów.
Próbowałem również usunąć wirusa przy pomocy ESET on-line ale niestety z tym samym efektem co we wcześniejszych próbach.
Chyba coś wcześniej spaprałem. Wrzuciłem przed chwilą to co miałem umieścić w fixlist - następnie FRST -> Fix i wygląda jakby wszystko było ok . Czyli obecnie po uruchomieniu łącza nie próbują mi się ładować z automatu jakieś dziwne strony. Wielkie dzięki…