Wirus/robak..zatrzymał ochronę dostępową Avasta

Komputer został zaatakowany przez wirusa/robaka o nazwie Win 32:Trojan-gen(other).Wersja VPS:090428-0,2009-04-28.Robak zatrzymał ochronę dostępową Avasta!.Plik w którym się umieścił skasowałem.Avast w dalszym ciągu mógł skanować,ale nie miał ochrony dostępowej.Zdecydowałem się na odinstalowanie Avasta!.Po tej “operacji”,oczyściłem komputer “odkurzaczem” i C Cleanerem.Skanowałem też mks-em,oraz Spybotem.Programy antywirusowe nic nie wykryły.Następnie ponownie zainstalowałem Avasta!.Wydaje mi się,że wszystko wróciło do normy,ale nie jestem taki pewny.Dlatego bardzo bym prosił,żeby sprawdzono mi loga.

http://www.wklejto.pl/32574

:arrow: I co w tym dziwnego skoro nie masz firewalla!! Zainstaluj np Zone Alarm

:arrow: Pozamykaj porty programem Windows Worms Door Cleaner

:arrow: wejdz w Avast>Menu>Ustaw skanowanie podczas rozruchu

Bardzo dziękuję za odpowiedź.Chciałem nadmienić,że zaporę systemową mam.Porty - Windows Worms Door Cleanerem,też mam pozamykane.Skanowanie podczas rozruchu Avasta-ustawiłem.Zone Alarm będę musiał zainstalować.Nie otrzymałem tylko odpowiedzi,czy log Hijack This jest “czysty”.Pozdrowionka i podziękowania przesyłam.

Daj log z ComboFix

Uruchom HijackThis - Do a system scan only - w oknie programu pokaże się log - zaznacz kratki przy podanych wpisach - klikasz Fix checked

Dodane 02.05.2009 (So) 14:16