Witam! Mam problem złapałem wirusa, który zmienił tapetę na okienko stylu Win. Vista z napisem Warning! Spyware detected on your computer… , na dodatek zniknęły zakładki do zmiany tapety oraz wygaszacza ekranu. Zakładki te przywróciłem poprzez zmiane wpisów rejestru. Potem użyłem SDFix (w sumie to nie wiem czemu…). Tapety już nie ma, ale czasem zostaje przekierowany na różne strony (reklamy hotelów, darmowy hosting itp.), w dodatku internet działa strasznie wolno, a szczególnie wyszukiwanie w Google. Oto log z HijackThis.
Ok te wpisy załatwione, ale nigdzie nie mogę znaleźć ComboFixa. Na każdej stronie pisze Błąd wczytywania strony, tak jakby nie istniała. Niestety to samo dzieje się z Deckard System Scanner. Nie wiem co teraz zrobić.
Nie, nie urachamiałem, ponieważ nie da się go ściągnąć.
Ta strona DR.Web Cure It nie wczytuje się. Tak samo ta strona z combo fixem. Zawsze pojawia się Błąd wczytywania strony, i nie mogę ściągnąć tego Combo fixa. Może jakieś alternatywne linki??
No i kolejny problem. Wreszcie ściągnąłem Combofixa. Odpalam, wywala komunikat: Rootkit detected, your comptuer must ber rebooted. No to dobra Klikam OK. Reboot. Wszystko się wczytuje, oprócz CF’a. No to włączam ComboFix no i klapa niebieski ekran. Reboot. Włączam combofixa, ładuje się, nie się nie dzieje, tylko pulpit tak jakby się odświeża. xD No nie wiem co zrobić. Poradzicie coś??
EDIT: Próbowałem też w trybie awaryjnym i nic. Wszystkie Antywire i fajerłole wyłączam
No nie, dzisiaj uruchomiłem komputer, i zaraz na początku combofixa. Pulpit się odświeżył, a nie próbuję już. Zostawiłem komputer, i poszedłem grać na PS2, które jest w tym pokoju gdzie komp. Gram, po jakichś 20 min. patrze a tam ComboFix się włączył xD.
zapisz jako CFScript.txt (zapisz by ikonka CFScript.txt była obok ikonki ComboFix.exe) >> Przeciągnij i upuść ikonkę CFScript.txt na ikonkę ComboFix.exe