Wirus w BIOSIE.Czy to możliwe?

Witam. Mam poważny problem z komputerem. A więc zaczne o objawach: Komputer po pewnym czasie działania w Windowsie 7 ultimate zaczął się zawieszać, monitor going to sleep albo restartować (jeszcze 3 dni temu tego problemu nie było),poczym po wejściu w BIOSA niektórych wyrazach i cyfrach w ułamku sekund zmieniają sie litery albo cyfry, takie pulsowanie.Tak samo jest też tuż przed ładowaniem Windowsa, tam gdzie wyskakuje taka tabelka z róznymi danymi i zamiast np.linii tabelki pojawiają sie gwiazdki a w niektórych wyrazach $$, ## itp.A po wejściu do Windowsa nie miałem sterowników do karty graficznej ani monitora,podawał mi domyślny (rozdzielczość była). Po dłuższym wyłączeniu kompa ok.minuty i ponownym właczeniu wszystko było ok przez kilkanaście czasami klikadziesiąt minut (były sterowniki) i znowu trach.Przed chwilą sformatowałem dysk systemowy i ponownie zainstalowałem Windows 7 ultimate ( dobry bo działa na innych kompach) i już pod koniec instalacji podczas wpisywania klucza znowu to samo. HELP! :cry:

Nie wiem gdzie może tkwić problem. Proszę Was o pomoc. Mam nadzieje że jak najlepiej opisałem objawy :frowning:

Istnieją wirusy infekujące kość ROM na płycie głównej, która zawiera BIOS, chociaż to były tylko do prezentacji…

http://www.dobreprogramy.pl/Wirus-w-BIO … 10285.html

Bardziej to wygląda na zwyczajne uszkodzenie BIOS-u - aktualizowałeś go może ostatnio?

Wygląda to na uszkodzoną kartę grafiki. Zobacz czy ten objaw występuje po włożeniu zupełnie innej karty graficznej do twojego komputera. Jest spora szansa na to że objawy które opisujesz ustąpią… Jeśli to nic nie da, to pozostaje od nowa wgrać biosa do płyty głównej lub kupić nową płytę główna bo to np nie bios tylko coś na niej “się uszkodziło”.

Nie nieaktualizowałem BIOSA.

Zrób pełny reset biosu.

Sprawdź w dokumentacji swojej płyty jak należy to zrobić.

U mnie przykładowo wyciąga się baterię i dodatkowo zmienia się na jakiś czas (powiedzmy pół minuty) odpowiednią zworkę (przy komputerze odłączonym od zasilania oczywiście).