Wirus w The Sims 3?

Witam! Jestem nowym użytkownikiem i zwracam się do was z prośbą o pomoc. Niedawno siostra zamówiła sobie grę The Sims 3 Edycja Kolekcjonerska. Po zainstalowaniu, Kaspersky wykrył riskware Hidden install, ale z tego co wiem, nie jest to zbyt szkodliwe. Gra działała bez zarzutu. Było to jakiś miesiąc temu. Dzisiaj, gdy próbowałem włączyć grę, ta w żaden sposób nie odpowiadała. Nie chciała odpalić ani ze skrótu, ani pliku docelowego z płyty, po prostu z niczego. Po wyjęciu płyty uruchomił się program przez który włącza się grę, obraz startowy czy coś takiego. W tym momencie Kaspersky wykrył wirusa- Koń Trojański Backdoor.Win32.Poison.ajns w pliku docelowym uruchamiającym grę C:\Program Files\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin\TS3.exe

Plik więc usunąłem, po ponownym włożeniu płyty i zeskanowaniu jej Kasperskym wykryto tego samego wirusa na płycie:

http://zapodaj.net/images/c6d7eb0e4d6d.jpg

Jak widać na screenie pliku nie da się usunąć, cóż nie dziwię się.

Chodzi mi głównie o tego wirusa na płycie. Nie wiem skąd się tam wziął. Podczas instalacji komputer był czysty, nie miał żadnego robaka ani nic podobnego. Nie wiem za wiele na temat tego trojana, ale z tego co czytałem jest to wirus dający hakerowi dostęp do komputera. Nie znam się za bardzo na tych sprawach, krótko mówiąc jestem zielony. Proszę o waszą pomoc co z tym zrobić!Czy to zagraża komputerowi i czy można w nią bezpiecznie grać (nie próbowałem włączyć)? Trochę szkoda wydawać kolejne pieniądze na nową grę, a ja naprawdę nie wiem co z tym zrobić :frowning: Jeśli jeszcze czegoś potrzeba, loga czy coś innego postaram się zrobić. Proszę o wasze rady i pomoc jak pozbyć się tego wirusa! Pozdrawiam.

Próbowałeś u kogoś innego ją zainstalować?

Jeśli się nie to bym ją reklamował u sprzedawcy

Niestety nie miałem zbytnio u kogo, jednak postaram się spróbować w najbliższym czasie.

Co do reklamacji, jeśli nie będzie innego wyjścia, no to pewnie będę do tego zmuszony :wink:

Lepiej odrazu się przyznać . Gra nie była zamawiana , tylko ściągana .

Piratom nie pomagamy .

jasio, skad jestes taki pewny ? przeciez napisal ze ek :slight_smile:

dopoki nie masz dowodow[crack etc] nie osądzaj…jestesmy tu by pomoc. uzasadnij swaja wypowiedz moze ? Ja wierze bo kupilam jak bylam w moskwie nfs carbon + wszystkie czesci i tam na plycie wykrywalo mi wira… hehe a jak zainst. to chodzilo normalnie.

http://www.google.com/search?client=ope … 8&oe=utf-8