Od jakiegoś czasu komp dziwnie się zachowywał (nie można pokazać ukrytych plików czy folderów itp.) Włączyłem więc wczoraj skanowanie avastem który od razu wykrył w pamięci wirusa Win32:Onlinegames-DIK [Trj]. Tylko że kiedy avast niby go usuwał to on się odradzał i tak w nieskończoność. Czytałem że przenosi się na pendrivach (akurat kumpel dal mi jednego zeby cos przegrać i sie pewnie komp zainfekował.) Użyłem program combofix i wydawało się że wszystko jest ok. Ale niestety podłączyłem do kompa komórkę i pendrive’a które się już pewnie musiały zainfekować wirusem bo teraz juz aktywny antyvir w tle coś wykrył. Sprawdzilem ze w folderze system32 znowu jest ten wirus więc go recznie usunąłem. Ale pliki wirusa są jeszcze na dwóch partycjach (pendriva i komórkę już recznie wyczyscilem) i sobie z tym usuwaniem nie poradze wiec przesylam log z hijack i combofix.
zapisz jako CFScript.txt (zapisz by ikonka CFScript.txt była obok ikonki ComboFix.exe) >> Przeciągnij i upuść ikonkę CFScript.txt na ikonkę ComboFix.exe