Wirus "wwwzuc32" użycie procesora 100%


(Www Rudi) #1

Mam problem z tym wirusem nie dam rady go usunąć nie wykrywa go żaden antywirus zżera 100% procka musze długi czas odczekać aż prawidłowo uruchomi sie komputer :confused: Bardzo prosze o pomoc, przeczytałem gdzieś na forum że trzeba sciagnac program o nazwie 'OTL' i przeskanować tak jakby system i wkleić plik o nazwie OTL: http://www.wklej.org/id/334317/


(Leon$) #2

Wyłącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach.http://support.microsoft.com/kb/310405/pl

OTL w oknie Custom Scans-Fixes wklej następujący skrypt:

Kliknij w Run Fix. Zatwierdź restart komputera.

potem nowy log OTL robiony opcją Run Scan

:slight_smile:


(Www Rudi) #3

po restarcie wyskoczyl mi jakis notatnik co mam z nim zrobic ?? i czy włączyć przywracanie systemu?? zrobiłem Run Scan http://www.wklej.org/id/334373/


(deFco247) #4

Też go zaprezentuj, bo to raport z usuwania. Oczywiście oprócz niego tworzysz również nowy log OTL.


(Www Rudi) #5

kuźwa usunąłem ten notatnik :confused: po starcie :expressionless:


(Leon$) #6

Log wygląda na czysty

Pobierz CCleaner http://www.filehippo.com/download_ccleaner/

przeskanuj nim i wyczyść rejestr.

zrób optymalizacje uruchamiania

http://cybertrash.netarteria.pl/cyber/i ... 378.0.html

W OTL kilknij CleanUp

przeskanuj

Dr.WEB CureIt! http://www.dobreprogramy.pl/DrWEB-CureI ... 12976.html

możesz włączyć przywracanie

:slight_smile:


(Www Rudi) #7

jak wyczyscic rejestr w tym programie ??

-- Dodane 15.05.2010 (So) 21:44 --

Wszystko wydaje sie byc dobrze nie zżera juz 50 % procka ale znowu musze czekac jakis czas aż prawidłowo uruchomi sie komputer :confused:


(Leon$) #8

Ccleaner >> zakładka rejestr >> skanuj by znaleźć problemy >> jak znajdzie >> napraw zaznaczone problemy

:slight_smile:


(Www Rudi) #9

Przeskanowałem tym antywirusem i nic nie wykryto :slight_smile: wyczysciłem rejestry ale dalej komputer dlugo sie włącza :confused: ale procka już nie zżera


(deFco247) #10

Start -> Uruchom... -> devmgmt.msc.

Odszukaj urządzenia w wykrzyknikami i z prawokliku je odinstaluj. Zrestartuj system.


(Www Rudi) #11

Wszystko już jest w porządku :wink: dziękuje za wszelką POMOC :]

-- Dodane 15.05.2010 (So) 23:17 --

Aa mam jeszcze taki problem nie chce mi czytać mp4 czy komórki gdy podłączam przez USB :confused: ale przejsciówka usb do playstation normalnie działa

-- Dodane 16.05.2010 (N) 13:41 --

możecie pomóc ??:smiley: