Wirus


(Karol N87) #1

miałem problem z lsa shell wyłączał mi komputer po reinstalce jest to samo! !!

Złączono Posta : 15.11.2005 (Wto) 20:08

Logfile of HijackThis v1.99.1

Scan saved at 20:08:32, on 2005-11-15

Platform: Windows XP (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 (6.00.2600.0000)


Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\csrss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\WINDOWS\System32\atiptaxx.exe

C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe

C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

C:\Program Files\ATI Multimedia\main\launchpd.exe

C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe

D:\instalki\shutdown-a\WinRAR.exe

C:\DOCUME~1\karol\USTAWI~1\Temp\Rar$EX00.422\HijackThis.exe


R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza

O3 - Toolbar: Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx

O4 - HKLM\..\Run: [AtiPTA] atiptaxx.exe

O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe

O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background

O4 - HKCU\..\Run: [ATI Launchpad] "C:\Program Files\ATI Multimedia\main\launchpd.exe"

O9 - Extra button: Related - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINDOWS\web\related.htm

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Show Related Links - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINDOWS\web\related.htm

O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{E141DF60-7F70-4E3C-9C88-57E0B4B7D57D}: NameServer = 194.204.152.34,194.204.159.1

O21 - SSODL: mtklefa - {0836400E-F2CE-4837-6C9E-32ED4D2C6FBD} - C:\WINDOWS\System32\namyay32.dll

O21 - SSODL: mtklefa - {0836400E-F2CE-4837-6C9E-32ED4D2C6FBD} - C:\WINDOWS\System32\namyay32.dll

O21 - SSODL: mtkle - {8357DE16-12DE-4D44-1BA4-04F464A939FB} - C:\WINDOWS\System32\jpzv32.dll

oto mój log - prosze powiedzcie jaka poprawke windowsa mam zainstalowac - to jest juz 3 dni nie moge sobie poradzic a komputer jest mi teraz potrzebny.


(Drahalt) #2

Chyba Sasser

http://forum.tweak.pl/index.php?showtopic=138019

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=5093&

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=6014&

http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=15491

Poczytaj i zastosuj pozdrawiam :slight_smile:


(Gutek) #3

Użyj Windows Worms Doors Cleanera zmień znaczki z disable na enable. Po użyciu tego narzędzia wymagany jest reset sysa.

  1. Wyłączyć Przywracanie systemu w XP TU

  2. Zastartować do trybu awaryjnego bez internetu(opis w linku wyżej).

  3. Zaznaczyć wskazane wpisy w Hijacku i kliknąć Fix checked. Wpisy zostaną usunięte.

  4. Skasować z dysku pliki i foldery, które podkreśliłem na czerwono

  5. Dokończyć skanerami online - Scanery do wyboru

  6. Pokazać nowy log :stuck_out_tongue:

Ogólnie brak SP2, antywirusowego programu, firewalla :wink:


(Drahalt) #4

Service Pack 2

avast!

Kerio

Moja propozycja pozdrawiam :slight_smile:


(Karol N87) #5

oto nowy log

zrobilem wszystkie punkty usunalem pliki sfixowalem ale i tak sie zrsetartowal rece opdaja a nie mam programu bo dopieru reinstall byl

Logfile of HijackThis v1.99.1

Scan saved at 20:59:36, on 2005-11-15

Platform: Windows XP (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 (6.00.2600.0000)


Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\WINDOWS\System32\atiptaxx.exe

C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe

C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

C:\Program Files\ATI Multimedia\main\launchpd.exe

D:\programy\Gadu-Gadu\gg.exe

C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe

D:\instalki\shutdown-a\WinRAR.exe

C:\DOCUME~1\karol\USTAWI~1\Temp\Rar$EX00.422\HijackThis.exe

C:\WINDOWS\system32\fsb.exe

C:\WINDOWS\System32\B0BCCDBF.exe

C:\WINDOWS\System32\dwwin.exe

D:\instalki\shutdown-a\WinRAR.exe

C:\DOCUME~1\karol\USTAWI~1\Temp\Rar$EX00.266\HijackThis.exe


R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza

O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx

O4 - HKLM\..\Run: [AtiPTA] atiptaxx.exe

O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe

O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background

O4 - HKCU\..\Run: [ATI Launchpad] "C:\Program Files\ATI Multimedia\main\launchpd.exe"

O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "D:\programy\Gadu-Gadu\gg.exe" /tray

O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{E141DF60-7F70-4E3C-9C88-57E0B4B7D57D}: NameServer = 194.204.152.34,194.204.159.1

Złączono Posta : 15.11.2005 (Wto) 21:11

Jeszcze jedno jaka wersje poprawki mam wybrac bo sa 3 - chodzi mi o update ze strony microsoftu - sa 3 wersje xp'ka.


(Gutek) #6

usuń recznie pliki

Brakuje firewalla i antywirusa, zobacz TUTAJ


(Crazyworld82) #7

ja tez mialem taki problem -zniknal jak zainstalowalem service packa


(Igorenek) #8

a u mnie bylo odwrotnie :stuck_out_tongue: zainstalowalem SP2 i net mi chodzil jakby chcial a nie mogl i sie komp wylaczal. format i pracuje na SP1. chce zainstalowac SP2 od trzech tygodni ale sie nie moge zebrac ;p