Wklej log z SysProt AntiRootkit
Zakładka Log , zaznaczasz wszystko do skanu => Create Log , w oknie które się pojawi zaznacz Scan root drive only => OK
Wklej log z SysProt AntiRootkit
Zakładka Log , zaznaczasz wszystko do skanu => Create Log , w oknie które się pojawi zaznacz Scan root drive only => OK
Niby nic w tym logu nie ma ale wklej jeszcze log z ComboFix. Pobierz go na nowo i uruchom z dwukliku.
Ponawiam teraz temat dopiero ,bo komp niby przestał wariować ,ale wczoraj przeskanowałem kompa ,to KIS 2010 znalazł… ponad 137 wirusów (137 i poszedłem spać) możliwe że się coś w tedy zrypało ,ale zaciekawiło mnie to że wykrył wirusa w C:\WINDOWS\msa.exe i nie mógł go usunąć ,ale na szczęście twórcy kaspersky’iego się postarali i kaspersky najpierw zablokował mi dostęp do wszystkich programów (jak próbowałem uruchomić cokolwiek to miałem ‘Aplikacja nie jest poprawną formą win32’ czy coś takiego) i udało mu się usunąć ten plik i właśnie wtedy wykrył niby tyle wirusów -.-’ log wam zapodam.
http://www.wklej.org/hash/33d2134926/
teraz jeszcze skanowanie zrobiłem to kolejny log mogę dać (ale jest krótki 4 linijkowy więc tutaj wkleje) :
2009-12-08 14:47:50 Zagrożenie: Packed.Win32.Krap.ag C:\WINDOWS\system32\sshnas.dll
2009-12-08 14:48:55 Nie może zostać usunięty: Packed.Win32.Krap.ag C:\WINDOWS\system32\sshnas.dll
Wykrywanie rootkitów: zakończono 16 min temu (zdarzeń: 2, obiektów: 604, czas: 00:06:11)
2009-12-08 14:27:29 Zadanie zostało uruchomione
2009-12-08 14:33:41 Zadanie zostało zakończone
Takie są właśnie skutki nie legalnych antywirusów…
No teraz akurat key’a mam legalnego (z kolegą) ,wcześniej właśnie kaspersky trail reset + keye z neta (pirackie ,które blokowali po paru minutach)… Ale nie ważne - dałoby rade usunąć te wirusy?