Wirusy i wirusy ;(


(Mattek97) #1

Witam.

Usiądźcie sobie wygodnie :wink:

Było tak :

Pewnego dnia wchodzę na kompa podłączam internet i wszystko spox :wink:

Za chwile net tak jakby się rozłącza ale te monitorki na pasku zadań dalej się świecą, lecz jak na nie kliknę

pojawiają się na sekundę i znikają :frowning: Za chwile patrze a wygląd paska i okien zmienia się na win 98 :o

Zainstalowałem zone alarm i daję skan i co ??

http://zapodaj.net/35739651.jpg.html

http://zapodaj.net/7498731.jpg.html

Tylko że tego było więcej :o

To robie reinstalkę windy na mx6 i dalej to samo przeszukuje lecz to z netem już się skonczyło.

To zainstalowałem windowsa xp sp3 i wtedy już zonealarm nie instalowałem.

I wszystko hulało do wczoraj. Wkładam płytke z colinem 2005 (oryginał z biedronki za 9.99 :stuck_out_tongue: ) i co ?? Autorun nie działa. Musiałem

go ręcznie odpalić.

Dziś chce zainstalować stery do karty dźwiękowej i to samo lecz, lecz.

Daje otwórz i daję setup i co ??

http://zapodaj.net/e6dd8132008d.jpg.html

Oto ledwo co zrobiony log z Combofix:

http://www.wklejto.pl/37884

Proszę o sprawdzenie loga .

Ja się już załamuję z tymi wirami :frowning:


(Henio Mazurek) #2

No jeszcze bardziej Cię załamię

  1. log źle wklejony

  2. przestarzały ComboFix

  3. w logu nic nie ma


(Mattek97) #3

Sorki :oops:

jestem początkujący :oops:

Czyli walka z wirami już się skończyła ??

Jeżeli tak to jak byś mógł mi powiedzieć jak te autorun włączyć i żeby ten komunikat się nie pokazywał ??

U brata na kompie z tymi sterownikami wszystko działa :wink:

A, wszystko dobrze chodzi tylko bus driver nie uruchamia się :frowning:

Nikt już nie odpowie ?? :frowning:


(Henio Mazurek) #4

Autorun to ComboFix wyłączył. Zobacz tą stronę, by przywrócić autoodtwarzanie

http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en

Co do tego komunikatu to nie wiem co może być przyczyną. Może po prostu gra nie jest na Twój system.


(Mattek97) #5

Ten komunikat włącza się gdy wejde w setup na płycie ze sterami.

A bus driver wcześniej działał ??

Czyli na 100% wszystko okej ??

Jeżeli tak to dziękować 10000000 razy.


(Henio Mazurek) #6

Jeśli chodzi o wirusy to log wygląda na czysty.

Spróbuj komendy sfc /scannow w start => uruchom, płyta z Windows musi być w napędzie.


(Mattek97) #7

Ta łatka nie działa.

Dalej to samo :frowning:

Edit.

Pomoże ktoś ??

-- Dodane 07.07.2009 (Wt) 11:48 --

hallo!


(Henio Mazurek) #8

Punkt 8 stąd (pod Błędy / Skutki uboczne stosowania ComboFix) do przeczytania, ja nic innego nie wymyślę

http://www.searchengines.pl/index.php?s ... t&p=459326

I nie na PW z takimi rzeczami. Było nie stosować ComboFix'a, są inne, nieinwazyjne narzędzia. Poza tym blokada autoodtwarzania ma znaczenie ochronne.


(Mattek97) #9

Dobra już się uporałem z tym.

Zrobiłem formata dysku "C" i wszystko hula.

Z tym Pw to sory :oops: ale się martwiłem co do mojego kompa.

Jeżeli wirusa nie ma to wielkie Gongratulations !!

Piękne forum.