Witam posiadam taki problem otóż prawdopodobnie mam jakieś wirusy na komputerze i inne dziwne rzeczy, mam bardzo duże zużycie podzespołów komputera, nie wiem czym jest ono spowodowane,
liczę na waszą pomoc!!, jeśli mógłby ktoś odrazu pomóc mi w jakiś sposób przyśpieszyć komputer byłbym bardzo wdzięczny, z góry BARDZO DZIĘKUJE !!
Wykonaj poniższe polecenia.
Ważne, abyś pobrał FRST64.exe jeszcze raz i zapisał w dowolnym katalogu, gdyż uruchomiłeś skanowanie z pliku w katalogu tymczasowym, a ten katalog ulegnie oczyszczeniu i nie uzyskamy pliku wynikowego
Pobierz plik fixlist.txt i zapisz w tym samym katalogu co pobrany wcześniej FRST64.exe fixlist.txt (4,0 KB) „Plik naprawczy został utworzony tylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze”
Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
Szczerze mowiąc po oczyszczeniu tymi rzeczami nie widze za bardzo różnicy, dalej bardzo duże zużycie podzespołów komputera, coś lepiej jest ale nie wiele.
Szczerze mowiąc po oczyszczeniu tymi rzeczami nie widze za bardzo różnicy, dalej bardzo duże zużycie podzespołów komputera, coś lepiej jest ale nie wiele.
Tutaj w ogóle bardzo dziwna sytuacja, jak widac na pasku na dole nie mam nawet odpalonego microsoft edge a w menadżerze zadań już jest, jakaś apka webview wogole jak by ktoś mi obserwował przeglądarke z własnego komputerra, jakiś virus, prosze o szybką pomoc
Domyślnie Edge działa w tle nawet po zamknięciu - jej procesy nadal działają, zajmując niepotrzebnie pamięć.
Możesz to wyłączyć w Ustawienia/System gdzie odznaczasz dwie pierwsze pozycje - Ulepszanie uruchamiania oraz Kontynuuj działanie aplikacji w tle…