Wirusy i wolne działanie komputera, różne wykryte dziwne rzeczy

Witam posiadam taki problem otóż prawdopodobnie mam jakieś wirusy na komputerze i inne dziwne rzeczy, mam bardzo duże zużycie podzespołów komputera, nie wiem czym jest ono spowodowane,
liczę na waszą pomoc!!, jeśli mógłby ktoś odrazu pomóc mi w jakiś sposób przyśpieszyć komputer byłbym bardzo wdzięczny, z góry BARDZO DZIĘKUJE !!

Logi frst :
Frst : Rezultaty skanowania Farbar Recovery Scan Tool (FRST) (x64) Wersja: 06-10-2023 - Pastebin.com
Addition : Rezultaty skanu uzupełniającego Farbar Recovery Scan Tool (x64) Wersja: 06-10-20 - Pastebin.com
Shortcut : Rezultat skanowania skrótów użytkowników (x64) Wersja: 06-10-2023Uruchomiony p - Pastebin.com

Logi z malwerebytes gdzie wykryło 29 zagrożen dla komputera :

Logi z Rogue Killer który wykrył 1 zagrożenie :

1 polubienie

No to nieźle zasyfiłeś system. FRST daj jeszcze…

1 polubienie

Witaj @Trimbokuba1337

Wykonaj poniższe polecenia.
Ważne, abyś pobrał FRST64.exe jeszcze raz i zapisał w dowolnym katalogu, gdyż uruchomiłeś skanowanie z pliku w katalogu tymczasowym, a ten katalog ulegnie oczyszczeniu i nie uzyskamy pliku wynikowego

1. Pobierz plik fixlist.txt i zapisz w tym samym katalogu co pobrany wcześniej FRST64.exe
    fixlist.txt (4,0 KB)
    „Plik naprawczy został utworzony tylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze”
  2. Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
  3. Po restarcie wklej plik wynikowy.
  4. Pobierz ADWCleaner
  5. Uruchom z Uprawnieniami Administratora, uruchom skanowanie.
    Jeśli znajdzie linie z Preinstalled to odznacz, resztę oczyść
  6. Wklej plik wynikowy.

Opisz działanie systemu po zastosowaniu oczyszczania FRST i ADWCleaner

Pozdrawiam serdecznie
Juliusz

1 polubienie

Cześć, z góry dzięki za pomoc tutaj Fixlog :

Tutaj wyniki skanowania ADW cleanera :

Szczerze mowiąc po oczyszczeniu tymi rzeczami nie widze za bardzo różnicy, dalej bardzo duże zużycie podzespołów komputera, coś lepiej jest ale nie wiele.

Tutaj nowe wyniki FRST :
FRST : Rezultaty skanowania Farbar Recovery Scan Tool (FRST) (x64) Wersja: 06-10-2023 - Pastebin.com

1 polubienie

Dziękuję

Dorzuć jeszcze wynik skanu FRST z pliku Addition

Czy komputer działa lepiej?

Szczerze mowiąc po oczyszczeniu tymi rzeczami nie widze za bardzo różnicy, dalej bardzo duże zużycie podzespołów komputera, coś lepiej jest ale nie wiele.

Tutaj w ogóle bardzo dziwna sytuacja, jak widac na pasku na dole nie mam nawet odpalonego microsoft edge a w menadżerze zadań już jest, jakaś apka webview wogole jak by ktoś mi obserwował przeglądarke z własnego komputerra, jakiś virus, prosze o szybką pomoc

Tutaj nowe wyniki skanowania frst :
Frst : Rezultaty skanowania Farbar Recovery Scan Tool (FRST) (x64) Wersja: 06-10-2023 - Pastebin.com
Addition : Rezultaty skanu uzupełniającego Farbar Recovery Scan Tool (x64) Wersja: 06-10-20 - Pastebin.com
Shortcut : Rezultat skanowania skrótów użytkowników (x64) Wersja: 06-10-2023Uruchomiony p - Pastebin.com

1 polubienie

Może jakaś pomoc/ odpowiedź ?

Microsoft Edge WebView2

Domyślnie Edge działa w tle nawet po zamknięciu - jej procesy nadal działają, zajmując niepotrzebnie pamięć.
Możesz to wyłączyć w Ustawienia/System gdzie odznaczasz dwie pierwsze pozycje - Ulepszanie uruchamiania oraz Kontynuuj działanie aplikacji w tle…