Witam! Mam ten sam problem co mój poprzednik. Mianowicie Kaspersky wykrył u mnie wirusa- “olhrwef.exe” (Trojan-GameThief.Win32.Magania.bdsk) w kilkudziesięciu miejscach. Usunąłem go za pomoca tegoż programu (KIS 2009). Pozostały jednak problemy z wchodzeniem na dyski oraz niepokazującymi się plikami ukrytymi i niemożnością zmiany w ustawieniach aby sie pokazywały. Zainstalowałem i przeskanowałem system programami: SDFix (który nie naprawił problemu z wchodzeniem na dyski i plikami) oraz combofix- który pomogł i nie mam już z tym problemu.
Hmm, zrobiłem tak, bo uznałem, że problem prawie taki sam jak mój. Na innych forach karcą za zakładanie nowych tematów z problemami które były już poruszane we wcześniejszych postach.
Hmm, dziwne ale nie mam żadnego folderu (nie mogę znaleźć) C:\QOOBOX , folder SDFIX tez zniknal tak jak i instalka combofixa. Czy to możliwe, że nie mam już tych folderów bo przeskanowalem jeszcze system programem: OTListIt2 i on je usunął?
Pytanie do restrykcji. Czy chodziło Ci o te restrykcje w postaci niemożliwości wchodzenia na dysk z mojego komputera i niepokazywanie plików ukrytych? Jeśli tak, to tak jak napisałem, combofix to naprawił, a jeżeli nie to nie wiem o jakie restrykcje chodziło
Nie jestem pewien folderów ERDNT i ERUNT, wygląda na to, że sam tworzysz backup rejestru ERUNT’em - jeśli jednak nie - to też na kasację (bezpośrednio w C:\WINDOWS).