Witam pomóżcie mi wybrać komputer

Każdy Ram DDR4 pasuje do każdej płyty z podstawką AM4 i każdy dysk ssd pasuje do każdej płyty Am4.

Masz przykjąłdowe

Można wybrac płytę o kilka złotych tańszą, ale wolałem wybrac Ci taką (to pełny atax, sparwdź wielkosc obudowy), która pozwoli na jakies sensowną modernziację i nie rozleci się. PS. Windows 10 lub ew.7 wywmagany.

Raczej z niedouczonym dzieciakiem, który nie chce dłużej zbierać na kompa i oczekuje cudów od złoma

Dołóż tam jakaś 1030 albo używaną 1050 i masz fajny mały sprzęt który z 1050 bez problemu poradzi sobie nawet z bardziej wymagającymi grami.
Z czasem możesz sobie SSD dołożyć czy mocniejszy procesor.

@daras28-82 a ten komp powyżej to jest razem z tą panią? :smile:

Tam jest zasilacz 240W, niby powinien uciągnac, ale osobiscie bym nie zaufał. No i “dysk” 250 GB na talerzowcu na sata 2, to pzreca on taki sam złom ma u siebie. :wink:

Za 600 mogę sprzedać kompa z i3-4130/8GB RAM/500HDD/GTX750/Win10 z licencji w płycie głównej/Office. Klmp ze świeżo zrobionym systemem, ale dopiero w przyszłym tygodniu będzie.

Ciągnął i7, dwa dyski, dvd i GTX1650.
W zasadzie to ciągnie od roku.

no i zaczyna się tworzenia dodatkowych kont XD
Jak myślicie czy @barotfelcio, który przypadkiem odgrzebał 5 miesieczy temat komputera za 500zł to @wosbartek9

• Nie no to niemożliwe
  • Oczywiście, że to nie może być on :slight_smile:

0 głosujących

Skąd taki pomysł?
Dysk możliwe ale komputer na intelu trzeciej generacji, ma sata3 i USB 3.0.

No właśnie dysk jest na sata dwa, nawet uczciwie napisano jaki dziad. :wink:
image

Dziwne, mam w 7010 sata 3, na sata 2 nie wycisnął by ponad 500MB transferu na testach.
Błąd w opisie kolego, pewnie jakiś szablon wkleili.